December is traditioneel de maand van terugblikken. In tien dagen blikken we terug op tien highlights van het bomvolle (beach)volleybaljaar 2018. Vandaag: de zilveren medaille van Matthew Immers & Yorick de Groot op Jeugd Olympische Spelen in Argentinië.

Beachvolleyballers Matthew Immers en Yorick de Groot voegden dit najaar een hoofdstuk toe aan het succesboek van het Nederlandse beachvolleybal. Voor de eerste keer in de geschiedenis veroverden zij eremetaal op de Youth Olympic Games, de spelen voor jeugd van 14-18 jaar. De kleur van die primeur was zilver.

De mannen kijken terug op een indrukwekkend toernooi, waarin alleen de eindstrijd werd verloren. Voor de vijf poulewedstrijden hadden de jonge beachers telkens maar twee sets nodig om te winnen. In de halve finale zetten Immers en De Groot de thuisfavoriet, het Argentijnse team Zelayeta en Amieva, in drie sets opzij. Dat het goud uiteindelijk naar Zweden ging, was even een teleurstelling, maar al snel beseften Matthew en Yorick dat ze iets heel bijzonders hadden gepresteerd.

Ondanks dat Yorick hard aan het leren was voor zijn tentamen, stond hij de redactie van Volleybal.nl graag even te woord. “Natuurlijk is het zonde als je een finale verliest. Als je er staat, kun je hem ook winnen. Maar na die eerste teleurstelling zijn we nu hartstikke trots. Het was een geweldige ervaring in Argentinië.”

Wanneer het kan qua leeftijdsgroep, spelen de heren samen. Yorick speelde het afgelopen jaar de ‘standaard’toernooien met Mees Blom, op jeugdtoernooien stond Matthew naast hem in het zand. Het DELA Beach Open , van 2-6 januari 2019 in Den Haag, speelt Yorick met Mees , maar op het WK en EK die volgend jaar zomer volgen, zal Matthew weer zijn teamgenoot zijn.

Op dit moment speelt Yorick in het eerste van Sliedrecht Sport, dat voorlopig tweede staat in de vaderlandse eredivisie. “Het liefst speel ik wedstrijden, dus ik ben heel blij dat ik ook volleybal bij Sliedrecht. Zolang ik het kan combineren, blijf ik dat zeker doen.”

Yorick gaat met Sliedrecht Sport proberen landskampioen te worden. Daarna storten hij en Matthew zich op het nieuwe internationale beachseizoen. “We focussen ons op het EK en WK in onze leeftijdscategorie, maar hopen ook stapjes te zetten binnen het World Tour circuit. We zouden ons graag kwalificeren voor de hoofdtoernooien.” Sportieve ambities genoeg dus voor het nieuwe jaar. Het historische Youth Olympic Games zilver in de zak zal de jonge mannen in ieder geval vertrouwen geven.

Stem op jouw hoogtepunt van 2018!

Op de laatste dag van het jaar is de keuze aan jou: Wat is jouw volleybalhoogtepunt van 2018? Van 31 december t/m 2 januari kun je hier je stem uitbrengen op één van de, door ons geselecteerde, hoogtepunten. Op donderdag 3 januari maken we bekend wat volgens jullie hét volleybalmoment van 2018 is.

Yorick Matthew Zilver Bert Korteling
Matthew Immers En Yorick De Groot Team Nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn