Na de zondagse duels is het verschil tussen de top-4 in de Eredivisie Heren nog maar twee punten. Samen Lycurgus won vandaag met 3-1 van Numidia VC Limax en stijgt daarmee naar de tweede plek op de ranglijst. Active Living Orion staat derde na hun overwinning op koploper Draisma Dynamo.

Heren
In de A-poule werden vandaag twee belangrijke duels gespeeld tussen de huidige top-4. Samen Lycurgus nam het op tegen Numidia VC Limax en wist de volle punten in eigen huis te houden. Met 25-20, 25-21, 20-25 en 25-22 boekte de equipe van Arjan Taaij hun derde overwinning op rij. Lycurgus passeert daarmee Limax op de ranglijst: met 12 punten staat de Groningse ploeg nu tweede. Kijk hieronder de wedstrijd tussen Samen Lycurgus en Numidia VC Limax terug:

Ook Active Living Orion pakt een belangrijke zege. In de SaZa Topsporthal versloeg de ploeg koploper Draisma Dynamo. De thuisploeg won de eerste twee sets met 25-21 en 25-18 en leek in de derde set af te stevenen op een 3-0 overwinning. Bij een stand van 24-21 scoorde Dynamo echter drie punten op rij en ook het daaropvolgende matchpunt wist Orion niet te verzilveren. Wat volgde waren meerdere setpunten voor Dynamo, waarvan uiteindelijk de vijfde werd omgezet in setwinst: 29-31. In de vierde set wist Orion alsnog de winst veilig te stellen. Daardoor blijven de Doetinchemmers, die momenteel op de derde plek staan, meedoen om de bovenste twee plaatsen. De twee teams die na tien duels als hoogste eindigen, spelen in een best-of-five serie om het landskampioenschap.