Volleyball World, de commerciële entiteit van wereldvolleybalbond FIVB, heeft vandaag 's werelds eerste 'Equal Jersey'-campagne gelanceerd. Voor deze campagne zullen zes spelers uit de wereldtop (drie mannen en drie vrouwen) opkomen voor gendergelijkheid door een speciaal wedstrijdshirt te dragen met hun eigen naam en die van een speler / speelster van het andere geslacht. De Nederlander Nimir Abdelaziz, momenteel de beste scorer, aanvaller en serveerder van de Volleyball Nations League, is een van de zes ambassadeurs die zich gaat inzetten voor deze campagne.

Mannelijke spelers en vrouwelijke speelsters die hetzelfde rugnummer delen, zullen voor het eerst met trots elkaars naam op hun wedstrijdshirt dragen tijdens de finales van de Volleyball Nations League (VNL) op 25 juni (vrouwen) en 27 juni (mannen). De speciaal ontworpen shirts zullen gedragen worden tijdens de ontknoping van de VNL om te benadrukken hoe de volleybalsport, de spelers en de fans er allemaal naar streven om de ongelijkheid die regelmatig bestaat tussen mannen en vrouwen in de sportwereld aan te vechten.

Drie paar spelers zijn bevestigd als de eerste Equal Jersey-ambassadeurs:

  • Lauren Carlini (VS) en Facundo Conte (ARG) - delen rugnummer 7
  • Natalia Goncharova (RUS) en Wallace de Souza (BRA) - delen rugnummer 8
  • Eda Erdem (TUR) en Nimir Abdelaziz (NED) - delen rugnummer 14
Eda Erdem TUR and Nimir Abdel Aziz NED sharing the No 14 Equal Jersey 2021 06 21 081615

Hoewel de regels in de sport vaak hetzelfde zijn voor alle spelers, blijft er een enorme ongelijkheid tussen mannen en vrouwen in de sport die moet worden bestreden. Volleybal heeft tot doel een gelijk speelveld in de sport te bevorderen, waarbij vrouwen en mannen gelijk prijzengeld ontvangen in grote competities en gelijke kijkcijfers genereren. Volleyball World erkent echter dat er altijd ruimte is voor verbetering. Daarom wil de volleybalsport, door middel van de Equal Jersey-activering, deze situatie rechtzetten en een lans breken voor gendergelijkheid.

Volleyball World CEO Finn Taylor:
“Volleyball World is er trots op een vooraanstaand pleitbezorger te zijn voor het bevorderen van gendergelijkheid in de sport. Gendergelijkheid en inclusiviteit zitten in het DNA van volleybal en we zullen altijd weigeren de status-quo te accepteren.”

“Volleybal is een sport waar, op internationaal niveau, vrouwen en mannen strijden op een gelijk speelveld, met gelijke kansen, een gelijke beloning en gelijke aandacht. Maar we moeten meer doen om in dit opzicht voorop te lopen en de volleybalcultuur van inclusiviteit en gelijkheid op nieuwe en innovatieve manieren te laten zien om meer actie in de sportwereld aan te moedigen.”

“Met de lancering van de Equal Jersey-campagne willen we laten zien dat volleybal universeel is. Het brengt mensen samen, spelers en fans juichen voor iedereen, pleiten voor gelijkheid, diversiteit en inclusie als een grenzeloze kracht.”

Over de missie van Volleyball World
Het Equal Jersey-ontwerp maakt deel uit van een bredere campagne van de nieuwe merkpositionering en visuele identiteit van Volleyball World, die tot doel heeft de wereldwijde aantrekkingskracht van volleybal te vergroten en te laten zien hoe het een sport als geen ander is. Het nieuwe merk zal tot leven worden gebracht door middel van een verscheidenheid aan digitale en social media campagnes, waarbij spelers als ambassadeurs zullen worden betrokken. Lees meer op volleyballworld.com, waar alles over mondiaal volleybal samenkomt op één plek.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×