De Nederlandse volleybalsters hebben in de Volleyball Nations League met 3-0 verloren van Turkije. Oranje was competitief in de eerste set, maar kwam er in de tweede en derde set niet meer aan te pas. Nederland speelt nog twee duels in de VNL, tegen België en Canada.

Basisopstelling

Bondscoach Avital Selinger begon de wedstrijd met Britt Bongaerts (spelverdeler), Celeste Plak (diagonaal), Anne Buijs en Marrit Jasper (passer/lopers), Eline Timmerman en Indy Baijens (middens) en Myrthe Schoot (libero).

Juliët Lohuis verving Indy Baijens in de derde set. Jolien Knollema, Laura Dijkema en Elles Dambrink vielen in.

Goede eerste set

In de eerste set gaf Oranje topploeg Turkije uitstekend partij. Beide landen vochten hard tegen hard lange rally’s uit, die vaak ook gewonnen werden door Nederland. Na een killblock van Celeste Plak ging Nederland met 13-15 aan de leiding.

Lang kon Oranje niet genieten van deze voorsprong, want Turkije kwam snel langszij en nam het initiatief over: 24-20. Het team van bondscoach Avital Selinger kwam nog terug tot 24-23, maar na een time-out van de Turkse bondscoach Giovanni Guidetti ging de set alsnog naar Turkije: 25-23.

Turkije ontketend

Vanaf de tweede set speelde Turkije ontketend. Bij de fanatieke Turkse speelsters leek alles te lukken, en het tegenovergestelde was het geval bij Oranje. Nederland had het lastig in de passing, en kreeg de bal nauwelijks op de grond bij Turkije. Aan de hand van uitblinker Hande Baladin ging de set met 25-11 naar Turkije.

Ook in de derde set nam Turkije snel afstand: 12-6. Met een laatste krachtsinspanning verkleinde Oranje de achterstand nog tot 16-14, maar hier zou het bij blijven. Turkije won de set met 25-21 en daarmee de wedstrijd met 3-0.

Vrijdagavond tegen België

Vrijdagavond om 22.00 uur (Nederlandse tijd) speelt Nederland tegen België. Deze wedstrijd is live te zien op Ziggo Sport. Bekijk op deze pagina hoe je alle wedstrijden van Nederland in de Volleyball Nations League kunt volgen.

Uitslag donderdag:

Turkije – Nederland 3-0 (25-23, 25-11, 25-21)

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Live

19.30 uur: Nederland - Duitsland (oefeninterland)

Kijk hier mee!

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×