Twee Nederlandse teams in actie op EK Beach U22

Twee Nederlandse teams in actie op EK Beach U22

Van 11 tot en met 14 juli wordt in het Turkse Antalya het EK Beachvolleybal voor spelers en speelsters onder de 22 jaar gespeeld. Nederland wordt vertegenwoordigd door Emma Piersma en Pleun Ypma en Yorick de Groot en Mees Blom. De coaches van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) ter plekke zijn Frank van den Outenaar (dames) en Roland Rademaker (heren).

De uitverkiezing van de twee Nederlandse teams is door de teams zelf afgedwongen via het spelen van een play-off wedstrijd. Op 14 juni jl. vonden in Den Haag op de Sportcampus Zuiderpark de play-off wedstrijden plaats voor een ticket voor het EK U22 in Turkije. 

Net als voor het EK U18 werden er play-off wedstrijden gespeeld om de deelname aan een internationaal kampioenschap te behalen. Dit werd nu zowel bij de dames als de heren gedaan, omdat er gelijkwaardige teams voor het EK U22 waren. 

Emma Piersma en Pleun Ypma wonnen van Katja Stam en Puk Stubbe, terwijl Stef Hofman en Matthew Immers hun meerdere moesten erkennen in Yorick de Groot en Mees Blom. Die twee teams gaan komende week proberen in Antalya een mooie prestatie neer te zetten.

Verwachtingen

Frank van den Outenaar, talentcoach van BTN bij de dames: “Na het winnen van de play-off in juni zijn Emma en Pleun kaar voor het Ek U22 in Antalya. In het sterke deelnemersveld zullen we elke wedstrijd ons eigen niveau moeten halen. We zijn er klaar voor om ons te meten met leeftijdsgenoten die ook internationaal actief zijn. Op dit internationale niveau willen we zijn en presteren.” 

Roland Rademaker, coach van de mannen: “Afgelopen jaar in het Letse Jurmala werden de mannen negende op het EK U22. Dit jaar gaan we voor een verbetering van dat resultaat. Belangrijk is dat we de basisvaardigheden op een hoog niveau houden en dat we weten hoe we het volgende punt aanvliegen. Dit samen met spelplezier zal tot goede wedstrijden leiden.” 

Het EK U22 is te volgen op de CEV site.

Foto Play Off U22 Veld

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×