Beachvolleybal Team Nederland

Twee Nederlandse teams in actie op World Tour Finals

Er doen volgende week twee Nederlandse teams mee aan de FIVB World Tour Finals in Hamburg. De beste tien mannen en vrouwenteams van de wereldranglijst komen in actie op het afsluitende toernooi van seizoen 2017-2018. Op het lucratieve toernooi met het hoogste prijzengeld, 800.000 dollar, komen Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen in actie en ook Sanne Keizer en Madelein Meppelink hebben zich geplaatst.

De FIVB World Tour Finals tonen aan dat Europa de dienst uitmaakt in de wereldtop bij het mannenbeachvolleybal. Een primeur: er doen alleen Europese teams mee. Geen Braziliaanse of Amerikaanse duo's die na de Vienna Major in de top tien van de wereld staan.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn aan een zeer stabiel seizoen bezig en zijn de huidige nummer twee van de wereld. In Hamburg gaan ze strijden met 9 andere Europese teams om het hoge prijzengeld en de eer. Als eerste geplaatst zijn de Europees kampioenen Mol en Sorum, de Noren die ook de Gstaad en Vienna Major op hun naam schreven.

Verder doen Kantor/Losiak (Polen), Samoilovs/Smedins (Letland), Herrera/Gavira (Spanje), Plavins/Tocs (Letland), Bryl/Fijalek (Polen), Lupo/Nicolai (Italië), Stoyanoviskiy/Velichko (Rusland) en Wickler/Thole (Duitsland) mee.

Dames

Bij de dames is het deelnemersveld veer gevarieerder, daar is het veld zeer breed. Sanne Keizer en Madelein Meppelink zijn dankzij hun Europese titel en brons op de Vienna Major flink gestegen op de wereldranglijst. Ze plaatsen zich als nummer negen van de wereld voor de Finals in Hamburg. 

De Tsjechen Hermannová en Sluková zijn als eerste geplaatst voor de Finals, ze veroverden de eerste plek op de wereldranglijst na de titel op de Vienna Major. De andere teams zijn: Agatha/Duda (Brazilië), Maria Antontelli/Carol (Brazilië), Bansley/Wilkerson (Canada), Humana-Paredes/Pavan (Canada), Artacho/Clancy (Australië), Laboureur/Sude (Duitsland), Bieneck/Schneider (Duitsland) en Summer/Hughes (USA).

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×