Vandaag is bekend geworden dat twee teams van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) zeker zijn van deelname aan het WK Beachvolleybal in Wenen (28 juli t/m 6 augustus): Alexander Brouwer / Robert Meeuwsen en Madelein Meppelink / Sophie van Gestel. De Nevobo heeft wildcards aangevraagd voor een extra mannen- en vrouwenteam. De toekenning van deze wildcards wordt later deze week bekend.

Mannen

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen werden wereldkampioen in 2013 en wonnen vorig jaar brons op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. Ook dit jaar presteerden Brouwer en Meeuwsen al goed, zo wonnen ze Xiamen Open in China. Het Nederlandse topduo plaatste zich voor het WK op basis van hun zevende plaats op de wereldranglijst. In totaal mogen er 48 teams deelnemen aan het WK.

Christiaan Varenhorst, die op het WK 2015 in Nederland samen met Reinder Nummerdor het zilver veroverde, zit met zijn nieuwe partner Maarten van Garderen in de wachtkamer. Omdat Varenhorst en Van Garderen pas enkele toernooien samenspelen, hebben ze te weinig punten om zich via de wereldranglijst of de Europese ranglijst te plaatsen. Voor het WK worden deze week nog drie wildcards vergeven, waarvan er een sowieso naar een Oostenrijks team gaat. Varenhorst en Van Garderen hopen aanspraak te maken op een van de twee beschikbare wildcards.

De Brazilianen Alison en Bruno, die op het laatste WK in Den Haag het goud veroverden na een zinderende finale tegen Nummerdor / Varenhorst, verdedigen in Wenen hun titel.

Vrouwen

Meppelink Van Gestel Londen 2

In het vrouwentoernooi verdedigen Madelein Meppelink en Sophie van Gestel de Nederlandse eer. De beachvolleybalsters plaatsten zich als veertiende van de wereldranglijst.

Marleen van Iersel en Manon Flier, die sinds dit seizoen een team vormen, hopen net als Varenhorst / Van Garderen op een wildcard. Ook in het vrouwentoernooi zijn er nog slechts twee wildcards beschikbaar voor niet-Oostenrijkse teams.

Bij de vrouwen wordt in Wenen sowieso een nieuwe wereldkampioen gekroond. De Braziliaanse wereldkampioenen van 2015, Agatha en Barbara, spelen immers niet meer samen. Zij nemen ieder met een nieuwe partner deel aan het WK.

Foto: Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen werden in 2013 wereldkampioen beachvolleybal (Foto: FIVB)

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn