Beach Tilburg heeft haar 15-jarig bestaan afgelopen weekend beklonken met het ontvangen van de Eredivisie Beach. Mooie wedstrijden van hoog niveau werden uitgevochten op het sportpark, een grote inspiratie voor alle jeugdleden. Dat het weer niet altijd meezat, mocht de pret niet drukken.

Beach Tilburg ontving dit weekend de top van Nederland. Een mooie kers op de taart van 15 jaar hard werken voor de vereniging. Een feestweekend werd het met recht. Foodtrucks stonden rondom de velden, drankjes werden geserveerd en de vrolijke deuntjes van DJ’s Luuk en Mathijs klonken over het complex in het Spoorpark.

In het vrouwentoernooi mochten Sarah Knol en Desy Poiesz zich voor het eerst op zondag melden voor de halve finale. Zij namen het op tegen Wies Bekhuis en Nadine Everaert, die vorige week al het brons wisten te bemachtigen. Bekhuis / Everaert bleken oppermachtig en dwongen een plek in de finale af. De andere halve finale was een stuk spannender. De zussen Piersma, vorige week goed voor de titel, hadden een zware kluif aan outsiders Driessen / Smit. Drie sets waren nodig om uiteindelijk ook een finaleplek af te dwingen. Driessen / Smit nam hun goede spel wel mee in de bronzen finale en ging er met de derde plek vandoor. In de finale vlogen Bekhuis / Everaert uit de startblokken door de eerste set close te winnen. Tweede en derde set waren met ruimere cijfers voor de zussen Brecht en Emma Piersma, die knap voor de tweede keer een stop van de Eredivisie Beach op hun naam wisten te schrijven.

Bij de mannen ook nieuwe gezichten in de halve finale. Pieter Glerum en Bart van Gilst wisten vorig weekend promotie naar de Eredivisie af te dwingen en voegden zich direct brutaal tussen de laatste vier teams. Daar bleken de mannen helaas geen potten meer te kunnen breken. Met 21-10 en 21-3 verloren zij hun halve finale ruim van Yorick de Groot en Stefan Boermans, de mannen in vorm. De tweede halve finale ging tussen Dirk Boehlé / Mart van Werkhoven en Rik Damen / Sam van der Loo. Ook daar ruime cijfers, in het voordeel van Boehlé / Van Werkhoven. Damen / Van der Loo herpakte zichzelf en ging met brons naar huis, wederom met ruime cijfers. De finale werd, zoals dat past bij een finale, een stuk spannender. Na bijna een uur stuivertje wisselen ging de titel uiteindelijk met 22-20 in de derde set naar Boermans / de Groot.

Foto: Sportworx

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×