De Eredivisieclubs spelen vanaf dit weekend verder in de A- en B-poule. Het belooft een spannende tweede competitiehelft te worden, want dit jaar maken de teams in beide poules nog kans op het landskampioenschap!

Opzet A- en B-poule
In zowel de A- als B-poule wordt een volledige competitie gespeeld, waarbij alle teams elkaar één keer uit en één keer thuis treffen. Dit seizoen maken de teams in de B-poule ook nog kans op de landstitel. De teams die op de eerste en tweede plek in de B-poule eindigen spelen namelijk de kwartfinales om het landskampioenschap tegen respectievelijk de nummers 4 en 3 van de A-poule. De nummers 1 en 2 van de A-poule plaatsen zich rechtstreeks voor de halve finale.

BetCity Eredivisie Mannen
In de BetCity Eredivisie Mannen hebben Active Living Orion, Draisma Dynamo, Numidia VC Limax en Nova Tech Lycurgus zich geplaatst voor de A-poule. Zij beginnen met respectievelijk drie, twee, één en nul punten aan de tweede helft van de competitie. Op zondag is er de eerste mogelijkheid voor de teams om punten aan hun totaal toe te voegen. Om 15.00 uur vindt een herhaling van de halve bekerfinale plaats: Lycurgus tegen Orion. De ploeg uit Doetinchem wist zich vorige week via een golden set te plaatsen voor de bekerfinale, waardoor Lycurgus voor het eerst in zeven jaar de finale misloopt. Om 16.30 uur spelen Limax en Dynamo tegen elkaar. De ploegen stonden dit seizoen al drie keer tegenover elkaar: de Limburgers wonnen het eerste treffen in november en schakelden Dynamo een maand later uit in de achtste finales van het bekertoernooi. Het laatste duel in januari werd echter gewonnen door het team van Redbad Strikwerda.

De B-poule bestaat uit Sliedrecht Sport, Simplex SSS, VoCASA, Prima Donna Kaas Huizen en Scherp in Packaging ZVH. Bij aanvang van de tweede helft van de competitie hebben zij respectievelijk vier, drie, twee, één en nul punten. De inzet voor deze teams is een plek in de top-2, waarmee ze zich plaatsen voor de kwartfinales om de landstitel. Op zaterdag zijn de eerste twee krachtmetingen: Huizen neemt het op tegen VoCASA, terwijl ZVH de strijd aangaat met SSS.

Programma

Dag

Tijd

Teams

Zaterdag 17 februari

20.00 uur

Prima Donna Kaas Huizen - VoCASA

Zaterdag 17 februari

20.00 uur

Scherp in Packaging ZVH - Simplex SSS

Zondag 18 februari

15.00 uur

Nova Tech Lycurgus - Active Living Orion

Zondag 18 februari

16.30 uur

Numidia VC Limax - Draisma Dynamo


Eredivisie Dames

Na een uiterst spannende reguliere competitie hebben Friso Sneek, Visser Assen/Sudosa-Desto, Apollo 8 en Djopzz Zwolle Volleybal zich geplaatst voor de A-poule. Net als de heren beginnen deze vier teams met respectievelijk drie, twee, één en nul punten aan de tweede helft van de competitie. Vanaf volgende week komen de teams in actie, dit weekend spelen alleen de zes teams in de B-poule een duel.

De B-poule ziet er als volgt uit: Sliedrecht Sport (5 punten), De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht (4 punten), Draisma Dynamo (3 punten), Peelpush (2 punten), SOMAS/Activia (1 punt) en Voltena (0 punten). Vanavond staat een confrontatie op het programma tussen Voltena, dat het reguliere seizoen als laatste afsloot, en Sliedrecht, dat op basis van puntenratio net buiten de A-poule eindigde. Zaterdagavond ontmoeten Activia en VV Utrecht elkaar voor de derde keer dit seizoen, waarbij Utrecht beide voorgaande keren als winnaar uit de strijd kwam. Op zondag wordt de speelronde afgesloten met een duel tussen Peelpush en Dynamo. Tot nu toe is het onderlinge resultaat gelijk, met één overwinning voor Peelpush en één voor Dynamo.

Programma

Dag

Tijd

Teams

Vrijdag 16 februari

20.00 uur

Voltena - Sliedrecht Sport

Zaterdag 17 februari

19.30 uur

SOMAS/Activia - De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht

Zondag 18 februari

15.30 uur

Peelpush - Draisma Dynamo

Livestreams
Alle wedstrijden zijn live te volgen op volleybal.nl via het programma van de Eredivisie Dames en BetCity Eredivisie Mannen. Vlak voordat een wedstrijd begint, is de livestream zichtbaar.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn