Tweede Supercup op rij voor Abiant Lycurgus

Tweede Supercup op rij voor Abiant Lycurgus

Abiant Lycurgus heeft zondagmiddag in Doetinchem voor het tweede jaar op rij, en voor de tweede keer in de historie, de Supercup gewonnen. De Groningers waren zoals verwacht veel te sterk voor Coníche Topvolleybal Zwolle. Het team van succescoach Arjan Taaij won zonder problemen met 3-0.

Opstellingen:

Abiant Lycurgus vernieuwde haar selectie afgelopen zomer op verschillende posities. Coach Arjan Taaij startte in de Saza Topsporthal met Matt West (spelverdeler), Wytze Kooistra (diagonaal), Mikelis Berzins en Bryan Fraser (passer/lopers), Niels de Vries en Dennis Borst (middens) en international Just Dronkers (libero).

Zijn collega Thijs van Noorden begon met Barry Torn (spelverdeler), Jelle Hilarius (diagonaal), Jonas Mulder en Ruben Kerkhof (passer/lopers), Jan Willem het Lam en Hugo Noomen (middens) en Tobias Edskes (libero).

1e set: Eenvoudige voorsprong voor Abiant Lycurgus

Na het stoppen van hoofdsponsor Landstede wordt in Zwolle gebouwd aan een nieuwe topsportorganisatie. Het vernieuwde Coníche Topvolleybal Zwolle van coach Thijs van Noorden begon dus als underdog aan de strijd om de Supercup.

Tot 5-5 kon Coníche Topvolleybal Zwolle de Lycurgianen bijhouden, maar daarna liepen de sterke Groningers snel uit. De Amerikaanse spelverdeler Matt West toonde zich een aanwinst en liet zien ook over een uitstekende sprongservice te beschikken. Na een serie van hem nam Abiant Lycurgus een 11-6 voorsprong. Toen hij zes rotaties later weer mocht serveren, werd de voorsprong van de Groningers opnieuw vergroot.

Uiteindelijk won Abiant Lycurgus eenvoudig de set met 25-16 na een foutservice van Coníche Topvolleybal Zwolle.

2e set: Verschil ontluisterend groot

Vanaf de tweede set werd duidelijk dat de strijd om de Supercup dit jaar een eenzijdige wedstrijd zou zijn. Abiant Lycurgus was simpelweg veel te sterk en liep eenvoudig uit naar een grote voorsprong (16-11). Coach Taaij maakte van de gelegenheid gebruik om zijn hele selectie speeltijd te gunnen en bracht Tjerk Dercksen, Stijn van Schie, Sander Scheper en Sam Gortzak in het veld. Met deze vier verse krachten won Abiant Lycurgus de tweede set met 25-13.

3e set: Tweede Supercup op rij voor Abiant Lycurgus

Taaij liet zijn invallers staan in de derde set en met name Van Schie maakte een uitstekende indruk; hij scoorde iedere bal die hij kreeg (10 uit 10). Bij Coníche Topvolleybal Zwolle was de ervaren Hilarius de enige speler die regelmatig een punt scoorde. De Zwolse coach Van Noorden bracht halverwege de set zichzelf in het veld voor Kerkhof, en beëindigde de wedstrijd ook binnen de lijnen. Het was de Groninger Dercksen die het matchpoint benutte en 25-16 scoorde.

Winnend coach Arjan Taaij: "Enorme potentie in dit team"

“We hebben dit seizoen veel kwaliteit in huis, de potentie van dit team is enorm”, vertelt de winnende coach Arjan Taaij na afloop. “Het was jammer dat het vandaag nooit echt een wedstrijd werd, maar ik heb respect voor de organisatie in Zwolle die het eredivisievolleybal heeft weten te behouden. Ze zullen het dit jaar lastig krijgen, maar hopelijk kunnen ze in de toekomst weer bouwen aan een sterk team, dat zou goed zijn voor het Nederlandse volleybal.”

Abiant Lycurgus - Coníche Topvolleybal Zwolle 3-0 (25-16, 25-13, 25-16)

Bron: fotohoogendoorn.nl (foto)

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×