Beachvolleybal

Van Driel/Schoon komt oude bekenden tegen bij de laatste zestien

Door een eenvoudige winst in de eerste ronde van de knock-outfase van de Youth Olympic Games op Paraguay kunnen Emi van Driel en Raïsa Schoon zich nu opmaken voor een treffen met oude bekenden. Bij de laatste zestien worden ze op zondag geconfronteerd met het team dat ze in de finale van het WK onder 19 nog versloeg, de Russinnen Voronina en Bocharova.

In de wedstrijd op zaterdagmiddag was er geen vuiltje aan de lucht voor Emi en Raïsa, binnen het halfuur werden Poletti en Ediger uit Paraguay met 2-0 (21-10, 21-14) verslagen. De beide Paraguayaanse meiden waren in hun poule als derde geëindigd met een enkele winst uit drie duels. Op het Zuid-Amerikaanse plaatsingstoernooi voor de Spelen hadden ze zich als tweede geplaatst. Op het WK onder 19 speelde Giuliana Poletti samen met Michelle Valiente Amarilla, met wie ze een negende plaats behaalde.

Schoon en Van Driel begonnen sterk aan de wedstrijd, meteen een 5-0 voorsprong. De toon was daarmee gezet. Het Nederlandse duo kon volledig het eigen spel spelen en dicteerde daarmee de wedstrijd. Binnen dertien minuten werd het tweede setpoint verzilverd met een door Emi van Driel gescoorde bal.

In het tweede bedrijf konden de Zuid-Amerikaansen iets meer tegengas geven, maar dichtbij kwamen ze nimmer. Via 12-9 werd het uiteindelijk 21-14. Het matchpoint werd in stijl benut, Emi van Driel sloeg haar tweede ace van de wedstrijd op het ultieme moment.

Het beachteam van Talent TeamNL kan zich nu opmaken voor een pittige tegenstander in de Russinnen Maria Voronina en Mariia Bocharova. Naast dat zij in de WK-finale in juli de betere waren, stonden de Russische meiden tijdens de Continental Cup, waar plaatsing voor de Jeugd Olympische Spelen verdiend kon worden, ook al aan de goede kant van de score. In de finale van het EK onder 18 vorig jaar in Kazan moesten Schoon en Van Driel ook hun meerdere erkennen.

Vanuit Argentinië reageren Raïsa en Emi op de vraag hoe de meiden tegen de wedstrijd aankijken. “Uitdaging. We kennen ze inmiddels goed, hebben hier ook met ze getraind. Deze wedstrijd is voor hen net zo lastig als voor ons. Het strijdplan is klaar, we gaan ervoor!”

Op zondag wordt de wedstrijd voor een plekje bij de laatste acht gespeeld om 16.00 uur Nederlandse tijd. De wedstrijd is hier te volgen via een livescore. Om 17.00 uur gevolgd door de achtste finale waarin Yorick de Groot en Matthew Immers hun opwachting maken. Zij spelen tegen Guvu en Monjane uit Mozambique en die wedstrijd is hier te volgen.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×