Christiaan Varenhorst en Leon Luini hebben zich ten koste van de Braziliaanse George/Andre geplaatst voor de kwartfinale van het Challenge-toernooi in Recife. Nadat de eerste set ruim verloren werd, knokten de Nederlanders zich naar een 1-2 overwinning: 21-10, 16-21 en 19-21.

De Braziliaanse George en Andre waren één van de favorieten voor de medailles. Ze waren als vierde geplaatst voor het hoofdtoernooi en gingen als poulewinnaars door naar de round of 16. Aangemoedigd door het thuispubliek leken ze hun favorietenrol waar te gaan maken door de eerste set overtuigend met 21-10 te winnen. Echter, in de tweede set kantelde de wedstrijd. Varenhorst en Luini namen bij 10-11 voor het eerst een voorsprong, die ze verder uitbouwden. Een succesvol blok van Varenhorst bracht het verschil op drie punten (14-17), en een fout van Brazilië leverde Nederland ook het volgende punt op. Een andere fout van Brazilië besliste de set even later in het voordeel van Nederland: 16-21.

In de beslissende derde set pakten de Brazilianen als eerste een voorsprong van twee punten (9-7), welke ze vasthielden tot de slotfase waarin ze zich twee matchpoints toe-eigenden. Na het missen van hun eerste kans, bracht Varenhorst Nederland met een killblock weer op gelijke hoogte. Na meerdere matchpoints over en weer was het Luini die uiteindelijk de genadeklap uitdeelde: 19-21.

Kwartfinale tegen Bello broers
De broers Javier en Joaquin Bello uit Engeland zijn de tegenstanders in de kwartfinale, die om 22.00 uur Nederlandse tijd op het programma staat. De wedstrijd is (betaald) te volgen via Volleyballworld.