Een aantal opvallende uitslagen in de Eredivisie. Apollo 8 verraste met een overwinning op regerend landskampioen Friso Sneek, terwijl Draisma Dynamo koploper Djopzz Zwolle Topvolleybal versloeg. In de BetCity Eredivisie Mannen zorgde VoCASA voor een stunt door de volle punten te pakken tegen Sliedrecht Sport.

Eredivisie Dames
Vandaag moesten zowel de koploper als de runner-up in de Eredivisie Dames een nederlaag incasseren. Lijstaanvoerder Djopzz Zwolle Topvolleybal was de onbetwiste favoriet in het duel tegen de nummer 7 van de ranglijst, Draisma Dynamo, en leek in de eerste set (15-25) moeiteloos op weg naar de overwinning. Het vervolg van de wedstrijd verliep echter totaal anders. Dynamo won de tweede set met het minimale verschil en hoewel de derde set weer naar de koploper ging, slaagde Dynamo erin een vijfde set af te dwingen. Zwolle wist een vroege 4-0 achterstand nog weg te werken, maar kon een volgende puntenreeks van Dynamo niet stoppen. Uiteindelijk trok de thuisploeg aan het langste eind: 15-10.

Regerend landskampioen Friso Sneek ging thuis onderuit tegen Apollo 8. Na twee spannende sets, die beiden na extra punten beslist werden in het voordeel van Apollo, sleepte de Bornse ploeg de overwinning in de derde set met 20-25 binnen. Ondanks deze overwinning behoudt de Apollo de vijfde plek op de ranglijst, maar het verschil met koploper Zwolle bedraagt nog slechts drie punten. Sneek zakt een plekje op de ranglijst naar de derde positie.

In de overige drie wedstrijden waren er geen verrassende uitslagen. De Hollandse Pot Enzo versloeg Voltena in drie sets en Visser Assen/Sudosa-Desto won met dezelfde cijfers van hekkensluiter Peelpush. Somas/Activia snoepte een set af van Sliedrecht Sport, maar kon de ploeg er niet van weerhouden de volle punten mee terug naar Sliedrecht te nemen.

Uitslagen

Draisma Dynamo - Djopzz Zwolle Topvolleybal 3-2 (15-25, 26-24, 22-25, 25-22, 15-10)
Friso Sneek - Apollo 8 0-3 (26-28, 28-30, 20-25)
Visser Assen/Sudosa-Desto - Peelpush 3-0 (25-14, 25-13, 25-21)
Somas/Activia - Sliedrecht Sport 1-3 (21-25, 25-20, 19-25, 22-25)
Voltena - De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht 0-3 (22-25, 23-25, 13-25)

BetCity Eredvisie Mannen

In de BetCity Eredivisie Mannen werden drie duidelijke overwinningen genoteerd. Daar zat één grote verrassing tussen. VoCASA won in drie sets van de ploeg die eerder de verrassing van het seizoen genoemd werd: Sliedrecht Sport. Het team van Martijn van Goeveren stuntte vorige maand nog tegen Nova Tech Lycurgus, maar kwam vanavond niet langs de Nijmeegse formatie. Onder aanvoering van diagonaal Stijn de Ruijter (16 punten) haalde VoCASA de overwinning met 22-25, 17-25 en 18-25 binnen.

Ook Nova Tech Lycurgus en Simplex SSS konden vanavond drie punten bijschrijven. Na hun overwinning op Prima Donna Kaas Huizen heeft Lycurgus voorlopig de koppositie in handen. SSS bezorgde thuisploeg Talentteam Papendal hun achtste nederlaag van het seizoen. Het talententeam heeft geen tijd om lang te peinzen over hun verlies, want ze spelen morgenmiddag een tweede wedstrijd. Dan is Draisma Dynamo de tegenstander. Numidia VC Limax neemt het morgen op tegen Scherp in Packaging ZVH.