Woensdagavond werd de zevende speelronde van de nacompetitie afgewerkt. Na de volle punten gepakt te hebben, neemt de top-3 in de Eredivisie Heren afstand van de onderste helft van de ranglijst. Bij de dames nemen Booleans/VV Utrecht en Friso Sneek een voorschot op de play-offs om het landskampioenschap.

Heren
Draisma Dynamo, Samen Lycurgus en Active Living Orion deden vandaag uitstekende zaken in de strijd om de Nederlandse titel. Onder aanvoering van Ramon Martinez Gion (22 punten) en Martijn Brilhuis (20 punten) won Dynamo thuis met 3-1 (27-25, 21-25, 25-22 en 25-16) van Numidia VC Limax en houdt daarmee vast aan de koppositie. Het was de vijfde verliespartij op rij voor de Limburgse ploeg, die voor vanavond slechts drie punten achter stond op Dynamo. De plek op de ranglijst (vierde) blijft ongewijzigd voor het team van Guido Görtzen, maar het verschil met de lijstaanvoerder is inmiddels zes punten.

Kijk de wedstrijd nu terug:

Ook Samen Lycurgus pakte de volle punten in eigen huis, waar Sliedrecht Sport met 25-17, 25-13, 22-25 en 25-16 verslagen werd. Lycurgus was op alle fronten sterker en leverde de vier topscorers van de wedstrijd. De Groningse ploeg heeft nu 18 punten, één puntje minder dan Dynamo. Ook Active Living Orion schreef vandaag drie punten bij en blijft daarmee op gelijke hoogte met Lycurgus. Het team van Dirk Sparidans rekende thuis in drie sets af met Simplex SSS: 25-19, 25-20 en 25-16. Vooral blokkerend blinkte Orion uit: de ploeg scoorde tien punten via de blokkering, waarvan er vier afkomstig waren van Beau Wortelboer. Bekijk hier de ranglijst.

In de B-poule werden beide wedstrijden vandaag in drie sets beslist in het voordeel van de uitploegen. VoCASA won van Prima Donna Kaas Huizen en verstevigt daarmee hun koppositie. RECO ZVH stijgt naar de tweede plek na een 3-0 overwinning op Taurus.

Uitslagen

2300319 uitslagen 1

Dames
Bij de dames lopen Booleans/VV Utrecht en Friso Sneek uit op de overige vier teams in de A-poule. VV Utrecht verloor vanavond de eerste set met 25-23 van Apollo 8, maar wist de overwinning in de drie daaropvolgende sets naar zich toe te slepen. Apollo was serverend de betere partij (6 aces tegenover 0 van Utrecht), maar dat maakte VV Utrecht goed met hun ijzersterke blokkering (14 blokkeringspunten tegenover 4). Met 19 punten uit zeven wedstrijden staat de Utrechtse ploeg nog altijd bovenaan de ranglijst.

Sneek rekende in vier sets (25-23, 25-23, 18-25 en 30-28) af met Djopzz VC Zwolle Topvolleybal en blijft op één punt van de koploper. Uitblinkers voor Sneek waren Britt Schreurs (20 punten) en Rixt van der Wal (19 punten, waaronder 7 killblocks). De Zwolse ploeg zakt na deze verliespartij naar de vijfde plek. De vierde plek is na vanavond in handen Sliedrecht Sport. De regerend landskampioen had veel moeite met Visser Assen/Sudosa-Desto, maar kwam na vijf sets als winnaar uit de strijd. Bekijk hier de volledige ranglijst van de dames.

Uitslagen

2300319 uitslagen 2
Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn