Een zeer succesvolle eerste dag voor de Nederlandse beachteams in Mexico tijdens de poulefase van het derde en laatste viersterrentoernooi in Cancún. Vier koppels wonnen hun beide wedstrijden op donderdag en hebben zich direct geplaatst voor de achtste finales. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen spelen vanavond in de tussenronde.

Stefan Boermans en Yorick de Groot
Vorige week hadden ze met een vijfde plaats al een toptoernooi in Cancún, deze week hebben ze hun top-10-notering alweer te pakken. Nadat ze zich op woensdag plaatsten voor het hoofdtoernooi hebben ze daar gisteren geweldig gepresteerd.

In de Mexicaanse middag waren ze met 24-22, 21-13 te sterk voor het als vierde geplaatste Poolse duo Fijalek / Bryl, ’s avonds versloegen ze de Canadezen Pedlow en Schachter in een ware thriller met 2-1 (20-22, 21-18, 15-13). Op matchpoint sloeg Yorick de Groot een prachtige ace om de winst definitief binnen te slepen.

Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde
Het eerste toernooi moesten Varenhorst en Van de Velde nog laten schieten vanwege een blessure, vorige week werd de vijfde plaats behaald met soms een wisseling aan het net in de blokkering. Deze week ogen de mannen topfit en dat blijkt ook uit de resultaten die ze hebben geboekt in Poule F.

Allereerst werd het Zwitserse duo Krattiger / Breer voor de tweede week op rijd verslagen. Vorige week kwamen de mannen van Beachvolleybal Team Nederland terug uit bijna geslagen positie, donderdag waren ze ongenaakbaar. Ze wonnen met 21-17, 21-14 van de winnaars van King of the Court 2020 in Utrecht.

In de avond op Playa Delfines troffen ze de winnaars van King of the Court Utrecht 2018, de Spanjaarden Herrera en Gavira. Ook zij vielen ten prooi aan de dadendrang van Varenhorst en Van de Velde: 2-0 (21-12, 21-15).

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen
De als zevende geplaatste Nederlanders pakten in hun eerste poulewedstrijd een overwinning in een close match. Met 22-20, 21-19 versloegen ze de Oostenrijkers Alexander Huber en Christoph Dressler. In de wedstrijd voor poulewinst waren de Russen Semenov en Leshukov afgelopen nacht (Nederlandse tijd) te goed, Brouwer / Meeuwsen verloor met 15-21, 16-21.

De Nederlandse duo’s spelen komende avond/nacht verder, tegenstanders in de eerste ronde van de knock-outfase voor Brouwer/Meeuwsen en in de tweede ronde voor de beide andere teams zijn nog niet bekend.

Marleen Ramond-van Iersel en Pleun Ypma
Op woensdag won Van Iersel / Ypma al twee keer met 2-0, op donderdag herhaalden ze dat kunstje in de poulefase. Allereerst werd het Mexicaanse duo Revuelta / Orellana geklopt met 21-16, 21-17, later op de dag konden de Nederlandse vrouwen hun revanche halen op het Cubaanse duo Lidy / Sanchez dat ze nog uitschakelde in de kwalificatie van het eerste toernooi in de bubbel van Cancún. Deze keer werd het 21-14, 23-21 voor Van Iersel en Ypma. Een prachtig resultaat en ook zij zijn nu al verzekerd van minimaal de negende plaats.

Sanne Keizer en Madelein Meppelink
Na hun vierde plaats van afgelopen maandag zijn Sanne Keizer en Madelein Meppelink ook het derde toernooi in Mexico goed begonnen. Ze versloegen het Duitse duo Bieneck/Schneider in de ochtend met 21-15, 28-26 en moesten in de wedstrijd om poulewinst tot het uiterste gaan.

Ze troffen daarin het Finse koppel Lehtonen / Ahtiainen dat eerder op de dag het Amerikaanse team van Alix Klineman en April Ross had verslagen, de vrouwen die Keizer en Meppelink maandag nog van brons afhielden. Keizer en Meppelink kwamen nog met 1-0 achter, maar vochten zich knap terug en grepen de overwinning: 2-1 (13-21, 21-18, 15-8).

Ook voor de vrouwen zijn hun tegenstanders nog niet bekend, ze spelen vanaf 1 uur vannacht in de tweede ronde van de knock-outfase.

Speelschema en livestreams
In de loop van de vrijdagmiddag en -avond zullen de tegenstanders van de Nederlandse teams bekend worden. Kijk hier voor het actuele schema en bekijk alle wedstrijden via het YouTube-kanaal van de FIVB.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn