Beachvolleybal Team Nederland

Vier Nederlandse teams in actie op EK beachvolleybal

Al snel na het WK beachvolleybal staat er een nieuwe titeltoernooi op het programma. Woensdag start in de Letse badplaats Jurmala het EK. Vier Nederlandse teams gaan daar strijden om de Europese titel. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen komen in actie en drie vrouwenteams zijn present: Meppelink / Van Gestel, Sinnema / Stubbe en Driessen / Meertens.

De poule-indeling en het schema van het EK Beachvolleybal zijn bekend. Van 16 tot en met 20 augustus strijden er 32 teams bij de mannen én vrouwen om de Europese titel in de populaire Letse badplaats Jurmala. Op het toernooi gaan Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen voor revanche. De lange mannen van Beachvolleybal Team Nederland zitten in de poule bij het Belgische duo Koekelkoren / Van Walle. 

Op het WK werden Brouwer en Meeuwsen nog uitgeschakeld door de Belgen in de zestiende finale, dus de mannen zijn extra gebrand op een mooie overwinning op donderdag. Verder treffen Brouwer en Meeuwsen in poule F het Oostenrijkse team Seidl/ Winter en de Letten Solojevs / Smedins. De Oranje mannen openen het EK woensdagochtend om 09.00 uur op centercourt tegen het thuisland. Woensdagmiddag spelen ze al hun tweede pouleduel.

Madelein Meppelink en Sophie van Gestel willen na een tegenvallende prestatie op het WK nu wel ver komen op het EK. In de poulefase gaan ze strijden tegen het Tsjechische topteam Hermannova / Slukova. Ook staan ze tegenover de Italianen Menegatti / Perry en het Oekraïense team Makhno / Makhno. De vrouwen spelen op woensdag 1 pouleduel en komen op de tweede dag van het EK twee keer in actie.

Ook Jolien Sinnema en Joy Stubbe gaan strijden om de Europese titel. De dames va Beachvolleybal Team Nederland zitten in de poule bij Heidrich / Vergé-Depré (Zwitserland), het Noorse duo Kjolberg / Hjortland en de Russinnen Abalakina / Dabizha. Sinnema en Stubbe trappen woensdag af tegen de Noren.

Annemieke Driessen en Ilke Meertens deden dit seizoen veel mee aan Europese toernooien en verzamelden daar voldoende punten om zich te plaatsen voor het EK. In de poulefase nemen ze het op tegen het sterke Duitse team Laboureur / Sude, Sinisalo/ Ahtiainen (Finland) en de Spaanse vrouwen Baquerizo en Gutierrez.

Programma poulefase EK:

Woensdag 16 augustus
09.00 uur: Brouwer/ Meeuwsen - Solovejs/ Smedins

10.40 uur: Laboureur/ Sude - Driessen/ Meertens  
11.30 uur: Meppelink/ Van Gestel - Menegatti/ Perry
14.10 uur: Sinnema/ Stubbe - Kjolberg/ Hjortland

16.00 uur: Brouwer/ Meeuwsen - Seidl/ Winter

Donderdag 17 augustus
09.00 uur: Sinisalo/ Ahtiainen - Driessen/ Meertens
09.50 uur: Meppelink/ Van Gestel - Makhno/ Makhno
10.40 uur: Sinnema/ Stubbe - Abalakina/ Dabizha

12.20 uur: Brouwer/ Meeuwsen - Koekelkoren/ Van Walle

16.00 uur: Elsa/ Soria - Driessen/ Meertens
17.00 uur: Hermannova/ Slukova - Meppelink/ Van Gestel
18.00 uur: Heidrich/ Vergé-Dépré - Sinnema/ Stubbe


Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×