Beachvolleybal

Vierde plek voor Stubbe en Van Iersel

Op het 3-sterren toernooi van Luzern zijn Joy Stubbe en Marleen van Iersel als vierde geëindigd. In de strijd om het brons moesten ze vanmiddag hun meerdere erkennen in het Amerikaanse duo Stockman/Larsen. Ze verloren in de kleine finale met 2-1 (19-21, 21-17, 15-9) en eindigden in Zwitserland dus op de altijd zure vierde plek, net naast het podium.

Stubbe en Van Iersel toonden enorme veerkracht in de eerste set. Ze wisten een grote achterstand om te buigen en knokten zich volledig terug in de set. Met een ijzersterke side-out in de slotfase van de set, een sterke Stubbe aan het net en de snelle Van Iersel in het achterveld werd het alsnog erg spannend. De Nederlandse dames troefden Amerika af en wisten na een knappe comeback met 21-19 te winnen.

In de tweede set was het weer het Amerikaanse team dat de regie in handen nam. Stubbe en Van Iersel liepen constant achter de feiten aan en dat kostte veel energie. Ze vochten voor elk punt maar dat bleek niet genoeg: 17-21 voor Amerika.

Ook in de derde set kregen Stubbe en Van Iersel geen vat op het spel van de Amerikaanse dames. Het werd daardoor een lastige strijd die met 9-15 verloren werd. De Nederlandse dames moesten het daardoor met de vierde plek doen, net naast het podium.

EK in eigen land

Joy Stubbe en Madelein Meppelink komen ook in actie tijdens de DELA EK Beachvolleybal (15 t/m 22 juli) in Nederland! Ze zijn dan dus in eigen land te bewonderen. Alle info over het EK vind je hier: https://www.volleybal.nl/dela-...

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×