Beachvolleybal Team Nederland

Vijfde plek voor Brouwer/Meeuwsen en Stubbe/Van Iersel in Ostrava

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn in de kwartfinales van het toernooi in de Tsjechische stad Ostrava gestrand. In de achtste finale maakten van mannen van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) nog veel indruk tegen Letland, maar in de kwartfinale bleken de Spaanse routiniers Herrera en Gavira met 2-1 (20-22, 22-20 en 20-18) te sterk. Ook Joy Stubbe en Marleen van Iersel werden vijfde op het sterk bezette toernooi. De andere Nederlandse teams vlogen er op het 4-sterren toernooi van de FIVB World Tour al eerder uit.

Brouwer en Meeuwsen maakten veel indruk in de achtste finale. De mannen van BTN wonnen daarin op zeer overtuigende wijze met 2-0 (21-15 en 21-12) van het Letse topteam Samoilovs/Smedins. In de kwartfinale stonden ze weer tegenover een Europees topteam, nu waren het de Spaanse routiniers Herrera en Gavira.

In de eerste set was het al meteen spannend, de teams waren enorm aan elkaar gewaagd. Brouwer en Meeuwsen maakten in de slotfase het verschil en wonnen met 22-20. In de tweede set kwamen de Nederlanders op matchpoint, maar de Spanjaarden bleven kalm en wonnen de set alsnog met 20-22. In de beslissende en lange derde set maakten de routiniers het uiteindelijk af: 18-20. Brouwer en Meeuwsen moesten genoegen nemen met de vijfde plek in Ostrava.

Voor Jasper Bouter en Christiaan Varenhorst eindigde het toernooi een ronde eerder. In de achtste finale moesten de BTN-mannen hun meerdere erkennen in de Brazilianen Evandro en Vitor Felipe. Het werd 21-18 en 21-16 voor de Brazilianen. Een negende plek was daardoor het resultaat voor Bouter en Varenhorst.

Ook vijfde 

Joy Stubbe en Marleen van Iersel waren in Ostrava ook flink op dreef. De Nederlandse dames werden poulewinnaar en hadden daardoor vrijdag een rustdag. Zaterdag wonnen ze in de achtste finale met 2-1 van het Amerikaanse duo Hughes/Summer. In de kwartfinale was het Canadese team Bansley/Wilkerson de tegenstander. Stubbe en Van Iersel gaven alles, maar kwamen uiteindelijk nipt te kort: 15-21, 21-11 en 15-12 voor Canada. Een knappe vijfde plek voor de Nederlandse dames.

Voor Sanne Keizer en Madelein Meppelink was het toernooi in Tsjechië een ronde eerder voorbij. In de achtste finale verloren ze met 21-18 en 21-18 van het Duitse topteam Bieneck/Schneider en eindigden op de negende plek op het 4-sterren toernooi van Ostrava. 

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×