Beachvolleybal Team Nederland

Vijfde plek voor Brouwer en Meeuwsen op Fort Lauderdale Major

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn op de Fort Lauderdale Major op de vijfde plek geëindigd. De mannen van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) verloren in de kwartfinale met 2-0 van de uiteindelijke winnaars van het toernooi, de Amerikanen Dalhausser en Lucena.

Brouwer en Meeuwsen stonden in de kwartfinale van de eerste major van het seizoen tegenover de lokale helden. Phil Dalhausser en Nick Lucena, als eerste geplaatst voor de major, maakten hun favorietenrol volledig waar voor het eigen publiek.

In de eerste set in een kolkend stadion was het enorm spannend. De BTN-mannen serveerden goed en ook in de side-out speelden ze sterk. Maar de Amerikanen vochten keihard voor elk punt en gingen aan het eind van de set tactischer spelen. Dat leverde ze de setwinst op: 22-20.

Daarna werd het de grote Phil Dalhausser show. Brouwer en Meeuwsen wisten bijna niet meer langs zijn blokkering te komen en daardoor konden de lokale helden het afmaken. Ze wonnen met 21-16 en daarmee eindigde het toernooi voor Brouwer en Meeuwsen met een vijfde plek.

De Amerikanen versloegen vervolgens in de halve finale het Letse duo Samoilovs/Smedins en in de finale veroverden ze de titel door ook de Italianen Nicolai en Lupo met 2-0 naar huis te sturen.

De FIVB World Tour gaat dinsdag verder met een 4 sterren toernooi voor mannen in Doha. Voor Nederland komt daar 1 team in actie: Brouwer en Meeuwsen.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×