Als de eerste wedstrijden van de A-poule een indicatie zijn voor de rest van de nacompetitie, gaat het een spannende strijd worden in de BetCity Eredivisie Mannen. Beide duels werden vandaag in vijf sets beslist, waarbij Active Living Orion en Numidia VC Limax als winnaars van het veld stapten.

BetCity Eredivisie Mannen
Vandaag startte de A-poule bij de heren met twee intense duels. In Groningen kwamen Nova Tech Lycurgus en Active Living Orion opnieuw tegenover elkaar te staan na hun eerdere ontmoeting in de halve bekerfinale vorige week. Het duel ging gelijk op met een verschil van vijf punten in de derde set als hoogtepunt. Het was dan ook niet verrassend dat er een vijfde set aan te pas moest komen. Daarin zag de thuisploeg een voorsprong van twee punten (7-5) verdwijnen door sterk serveren van Luboš Bartůněk en een solide blokkering van de voorspelers van Orion: 7-11. Vijf punten later stonden er vijf matchpoints op het scorebord, waarvan de tweede verzilverd werd via een uitgeslagen service van Ramon Martinez-Gion.

In Limburg stonden Numidia VC Limax en Draisma Dynamo tegenover elkaar. De bezoekers hadden al vroeg in de eerste set een voorsprong (3-7) te pakken, maar Limax kwam terug en wist de set met een verschil van vijf punten te winnen. In de tweede set hield Dynamo vast aan een vroege voorsprong en met een overtuigende score (17-25) trokken ze de stand weer gelijk. De derde set ging vervolgens ruim naar de thuisploeg (18-25), waarna het team van Redbad Strikwerda de stand weer gelijk wist te trekken in een spannende vierde set (24-26). Ook hier moest een vijfde set uitkomst bieden. Daarin ging het lang gelijk op, maar bij een stand van 11-11 begon Tobias Kjaer aan een sterke servicereeks. Sterk blokkeringswerk gaf Limax drie setpunten, waarna Kjaer de winst met een ace bezegelde: 15-11.

Orion blijft dankzij de overwinning koploper in de A-poule, terwijl Lycurgus op de vierde plek blijft staan. Limax en Dynamo wisselen van plek. Limax staat nu tweede, maar heeft evenveel punten als de regerend landskampioen.

Uitslagen
Nova Tech Lycurgus - Active Living Orion 2-3 (25-27, 25-22, 26-24, 25-27, 10-15)
Numidia VC Limax - Draisma Dynamo 3-2 (25-20, 17-25, 25-18, 24-26, 15-11)

Eredivisie Dames
In de damescompetitie stonden Peelpush en Draisma Dynamo vandaag tegenover elkaar. Ondanks een 21-16 voorsprong voor de thuisploeg, trok Dynamo de eerste set met 22-25 naar zich toe. In de tweede set domineerden de bezoekers vanaf het begin en pakten ze met 17-25 een 0-2 voorsprong in sets. Peelpush leidde in de derde set met 19-14, maar een indrukwekkende servicereeks van Suus Gerritsen bracht de stand naar 19-24. Vervolgens zette Peelpush met aanvoerder Lieke Oomen achter de servicelijn de comeback in en kwam terug tot 24-24, maar met een slimme bal maakte Sarah Knol een einde aan de reeks. Met een killblock haalde ze vervolgens de overwinning binnen voor Dynamo: 24-26.

Na de eerste speelronde van de nacompetitie ziet de ranglijst in de B-poule er als volgt uit: De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht (7 punten), Sliedrecht Sport (7), Draisma Dynamo (6), Peelpush (2), Voltena (1), SOMAS/Activia (1).

Peelpush - Draisma Dynamo 0-3 (22-25, 17-25, 24-26)