In aanloop naar het WK Volleybal Vrouwen bezoeken meerdere Oranje speelsters een basisschool in het kader van het project ‘Back to School’. De volleybalsters vertellen over hun ervaringen als topsporter en geven een volleybalclinic. Honderden kinderen komen zo in aanraking met volleybal.

Vanaf maandag 4 april bezoeken Volleybaldames Iris Scholten, Fleur Savelkoel en Myrthe Schoot basisscholen in Wezep, Rotterdam, Elst en Steenderen. Aan de groepen 6, 7 en 8 geven zij een presentatie over hun leven als topsporter en het WK Vrouwen dat in september en oktober in Nederland plaatsvindt. Daarna duiken de Oranje speelsters samen met de kinderen de gymzaal in voor een clinic.

Programma Back to School
Iris Scholten trapt Back to School af op OBS De Wereldweide in Wezep. In de daarop volgende dagen geven ook Fleur Savelkoel en Myrthe Schoot acte de présence. De planning voor de eerste vier edities van Back to School ziet er als volgt uit:

SpeelsterSchoolDatum
Iris ScholtenOBS De Wereldweide, WezepMaandag 4 april
Fleur SavelkoelFridtjof Nansen, RotterdamVrijdag 8 april

Iris Scholten

PCBO De Korenaar, ApeldoornMaandag 11 april
Demi KorevaarOpenbare Houtkoperschool OchtenMaandag 11 april
Iris ScholtenDe Ark, ElstWoensdag 13 april
Myrthe SchootDe Pannevogel, SteenderenWoensdag 13 april
Demi KorevaarPrins Willem Alexanderschool, Laren (Gelderland)Woensdag 13 april
Fleur SavelkoelBrede School de Fliert, TwelloWoensdag 13 april
Iris ScholtenGroene Valei, EdeVrijdag 22 april

International Iris Scholten, die de campagne maandag mag openen, kijkt enthousiast vooruit naar haar bezoek aan OBS De Wereldweide in Wezep:

“Ik kijk ernaar uit om maandag Back to School te gaan in Wezep. Het Back to School project van de Nevobo is een mooie manier om volleybal onder de aandacht te brengen bij kinderen, zeker in dit belangrijke WK-jaar. Wij gaan ervoor zorgen dat de kinderen een leuke dag hebben en hopelijk kunnen we ze inspireren om veel te bewegen!”

De planning voor Back to School wordt de komende weken verder uitgebreid. Houd de social mediakanalen van de Volleybaldames en Volleybalnl in de gaten voor meer informatie. Daarnaast voorzien de speelsters je via Instagram Stories (@Volleybaldames) regelmatig van live updates als ze een school bezoeken.

Play Volleybal campagne

Back to School is onderdeel van de promotiecampagne Play Volleybal. Met deze campagne willen we onze sport promoten en nieuwe leden aantrekken. Vanuit de Nevobo voeren we de campagne landelijk. We vragen alle volleybalclubs om Play Volleybal lokaal en regionaal optimaal zichtbaar te maken. Daarvoor hebben we verschillende campagne-uitingen ontwikkeld die clubs vervolgens kunnen personaliseren. Daarnaast kunnen verenigingen zelf een activiteit organiseren waarmee ze aandacht vragen voor Play Volleybal. Denk aan clinics op scholen, de inzet van de volleybalbus en het organiseren van open trainingen. Hier lees je meer over de Play Volleybal campagne en de bijbehorende middelen.

FIVB WK Volleybal Vrouwen
Het WK wordt van 23 september t/m 15 oktober 2022 gehouden in Nederland en Polen. Het is de eerste keer dat Nederland een wereldkampioenschap volleybal toegewezen krijgt. Aan het WK doen 24 landen mee, die in totaal 103 wedstrijden spelen. Er worden zo’n 200.000 toeschouwers verwacht. Gelderland is gastprovincie voor alle 24 deelnemende landen. Naast hoofdlocatie Arnhem (GelreDome), worden er ook wedstrijden gespeeld in Rotterdam (Ahoy) en Apeldoorn (Omnisport). De organisatie is in handen van de Nederlandse Volleybalbond en TIG Sports. Kijk voor meer informatie en tickets voor het WK op www.volleybal.nl/wkvolleybal.

Volleyball4 All logo EU met wit

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn