Op zaterdag 6 januari 2024 gaat het grootste jeugdvolleybaltoernooi van Nederland, de Volleybaldirect Open (NOJK), weer van start. Bijna 400 teams strijden om een plek in de halve finales op zaterdag 17 februari. De strijd om de medailles barst lost op zaterdag 30 maart. Deze finaledag zal gespeeld worden in vier hallen in de regio Oost.

Gedurende het hele kampioenschap, verdeeld over de voorronde, halve finale en finale, komen maar liefst 4.000 volleyballers van 142 verschillende verenigingen in actie. Op 6 januari laten de eerste bijna 3.000 volleyballers, verdeeld over 263 teams, in 25 verschillende hallen zien wat ze in hun mars hebben. Ze strijden voor een plek in de halve finale op zaterdag 17 februari 2024. Dit doen zij niet alleen, want ook publiek is welkom op de tribunes van de sporthallen. Daarbij zijn ook de deuren van de kantines geopend om de gewonnen wedstrijden te vieren en verloren wedstrijden te verwerken.

Deelnemende niveaus
Net als bij de vorige editie nemen A+, A, B en C jeugdteams deel aan het toernooi. De verenigingen met de grootste afvaardiging zijn Sliedrecht Sport, Sudosa-Desto en SV Dynamo met elk 8 teams. Dros Alterno, Inter Rijswijk, Rensa Family Orion, VV Utrecht en Taurus nemen deel met 7 teams.

De teams strijden niet alleen om een plek in de halve finale, maar ook om de Jaap van Kasteel Trofee. Tijdens de finaledag ontvangt de best 'overall' presterende vereniging deze prijs.

Planning Volleybaldirect Open:
- Voorronde op zaterdag 6 januari 2024
- Halve finale op zaterdag 17 februari 2024
- Finale op zaterdag 30 maart 2024 (gespeeld in regio Oost)

De Nevobo wenst alle betrokken teams, organiserende verenigingen, vrijwilligers en scheidsrechters veel succes en plezier op 6 januari!

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn