Draisma Dynamo is voor de derde keer op rij en de vijftiende keer in de clubgeschiedenis landskampioen geworden. De equipe van Redbad Strikwerda won ook de derde finalewedstrijd van Active Living Orion. In de SaZa Topsporthal in Doetinchem werd het 1-3: 21-25, 26-24, 15-25 en 16-25.

Opstellingen
Coach Dirk Sparidans van Active Living Orion begon met Lian McCluskey (spelverdeler), Samuli Kaislasalo (diagonaal), Edson Felicissimo en Jere Heiskanen (passer/lopers), Jasper Diefenbach en Jannes van der Ham (middens), Mats Bleeker en Rob Jorna (libero’s).

Bij Draisma Dynamo begon coach Redbad Strikwerda met Joris Berkhout (spelverdeler), Martijn Brilhuis (diagonaal), Erik van der Schaaf en Yannick Bak (passer/lopers), Robin Boekhoudt en Duco Krook (middens) en Niels Lipke (libero).

Orion Dynamo landskampioenschap 2
Orion Dynamo landskampioenschap 1
Orion Dynamo landskampioenschap 5
Orion Dynamo landskampioenschap 4
Orion Dynamo landskampioenschap 3

Derde wedstrijd in best-of-five serie
De eerste twee wedstrijden in de strijd om het landskampioenschap werden met 3-0 gewonnen door Dynamo, dus moest Orion vandaag winnen om nog kans te maken op de titel. In de eerste set ging het gelijk op tussen de twee finalisten. Beide teams kwamen op voorsprong, maar gaven deze ook weer uit handen. In de slotfase bleek Dynamo, onder aanmoediging van een grote groep supporters uit Apeldoorn, scherper en won de set met 21-25.

Sparidans verving in de tweede set Felicissimo voor Jasper Wijkstra. Na een aanvalspunt van Kaislasalo, gevolgd door een ace van McCluskey was het 8-5 in het voordeel van Orion. De ploeg leek er weer in te geloven en wist met energiek spel verder uit te lopen naar 14-9. Dynamo kwam echter terug in de set en levelde na twee fouten op rij van Kaislasalo weer: 19-19. Bij een stand van 23-23 bracht Sparidans spelverdeler Stijn Held in het veld voor de service. Met een ace kwam zijn ploeg op setpunt, maar zijn tweede service belandde in het net. Na twee aanvalspunten op rij van de sterk spelende Wijkstra ging de set met 26-24 naar Orion.

Dynamo, dat tot nu toe nog geen set had verloren in de finalereeks, stond op scherp in set drie. Dankzij een ijzersterke blokkering had de ploeg al snel een 2-7 voorsprong te pakken. Niets leek meer te lukken aan de kant van Orion en met harde klappen van Bak en Brilhuis - die beide topscorer werden met 19 punten - liep Dynamo verder uit naar 6-16. De uitploeg kwam geen moment meer in de problemen en sleepte de set met 15-25 binnen.

De volleyballers van Dynamo konden het landskampioenschap ruiken en pakten door in set vier. Na twee aces van Brilhuis en een driemansblok stond er een 3-9 voorsprong op het scorebord. Het verzet van Orion was gebroken en met een verschil van negen punten prolongeerde Dynamo de landstitel: 16-25. De Apeldoornse ploeg is voor het derde jaar op rij en de vijftiende keer in de clubgeschiedenis landskampioen.

Coach Redbad Strikwerda van Dynamo deelde complimenten uit voor de wijze waarop zijn jonge team het kampioenschap binnensleepte. “Voor mij is dit de meest bijzonder landstitel van allemaal omdat we echt van begin af aan een nieuw team met vijf nieuwe basisspelers hebben moeten bouwen.”

Uitslag
Active Living Orion - Draisma Dynamo 1-3 (21-25, 26-24,15-25, 16-25)

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn