Vandaag is in het Zwitserse Lausanne de loting voltrokken voor het Wereldkampioenschap Volleybal voor speelsters onder de 20 jaar, dat van 9 t/m 18 juli plaatsvindt in Nederland (Rotterdam) en België (Kortrijk). Nederland zal het in poule A opnemen tegen Brazilië, Dominicaanse Republiek en Rwanda. Het exacte wedstrijdschema wordt binnenkort bekendgemaakt.

Topsportcentrum Rotterdam middelpunt van de actie

Jong Oranje, dat onder leiding staat van bondscoach Marko Klok, is momenteel in voorbereiding op het WK U20. De selectie bestaat nu nog uit 18 speelsters, waarvan 12 gelukkigen worden geselecteerd om deel te nemen aan het WK. Een van de speelsters in de selectie van Klok is Elles Dambrink, die onlangs nog furore maakte in de Volleyball Nations League bij het ‘grote’ Oranje.

Klik hier voor de evenementpagina.

Poule indelingen:

Poule indelingen FIVB

De nummers een en twee van iedere poule plaatsen zich voor de tweede fase, en blijven in de race voor de medailles. De nummers drie en vier spelen ook verder, maar strijden voor de plaatsen 9 t/m 16 in de eindrangschikking.

Nederland speelt al haar wedstrijden in de eerste en tweede poulefase thuis in Rotterdam. Ook de halve finales, de wedstrijd om brons en de finale vinden allen plaats in Topsportcentrum Rotterdam.

Op het vorige WK U20, dat werd gespeeld in 2019, won Japan goud, Italië zilver en Rusland brons.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×