De Nederlandse volleybalsters hebben ook hun vijfde wedstrijd in de Volleyball Nations League verloren. Duitsland was in Brasilia met 3-1 te sterk voor Oranje. In de nacht van donderdag op vrijdag speelt het team van bondscoach Avital Selinger haar tweede wedstrijd in Brasilia, tegen gastland Brazilië.

Basisopstelling

Bondscoach Avital Selinger begon tegen Duitsland met Britt Bongaerts (spelverdeler), Elles Dambrink (diagonaal), Anne Buijs en Marrit Jasper (passer/lopers), Eline Timmerman en Juliët Lohuis (middens) en Myrthe Schoot (libero).

Duitsland sterker in eerste twee sets

In de eerste twee sets kwam Oranje er niet aan te pas tegen het Duitse team van coach Vital Heynen. De Oosterburen waren succesvol met duw- en prikballen, en hadden met Hanna Orthmann een nauwelijks af te stoppen aanvalster in huis. Met name verdedigend liet Nederland te veel kansen liggen. Duitsland nam snel een 0-2 voorsprong in sets.

Oranje komt sterk terug in derde set

In de derde set waren de verhoudingen volledig omgekeerd. Bondscoach Avital Selinger liet Fleur Savelkoel starten op de positie van Jasper, en zij speelde een droomset. Met tien punten in de derde set had zij een groot aandeel in de 25-12 winst, evenals Anne Buijs (17 punten in hele wedstrijd) en Elles Dambrink (16 punten in hele wedstrijd).

Voorsprong weggeven in vierde set

In de vierde set trok Nederland het sterke spel door. Toen Juliët Lohuis met een ace 20-15 scoorde, wees alles erop dat er een vijfde set zat aan te komen.

Dit was gerekend buiten een knappe comeback van Duitsland. Vanaf 20-15 scoorde Oranje nog maar twee punten, tegenover tien Duitse punten. Zo ging de wedstrijd voor de volleybaldames uit als een nachtkaars.

Tegen Brazilië in nacht van donderdag op vrijdag

In de nacht van donderdag op vrijdag speelt Nederland om 02.00 uur (Ned. tijd) tegen Brazilië. Brazilië won in deze VNL tot nu toe drie van haar vier wedstrijden, alleen van Amerika werd verloren.

Bekijk op deze pagina hoe je de wedstrijden van Nederland op de Volleyball Nations League kunt volgen.