De Nederlandse volleybalsters spelen zaterdagmiddag om 17.15 uur in de halve finale van het olympisch kwalificatietoernooi in Apeldoorn. Oranje stelde al na twee poulewedstrijden een plek bij de laatste vier veilig door Bulgarije met 3-0 te verslaan. Donderdagavond om 19.30 uur speelt het team van bondscoach Gianni Caprara tegen Polen voor de winst in poule A. (Video reactie Nika Daalderop onderaan dit bericht)

Opstelling

Bondscoach Gianni Caprara kon vandaag niet beschikken over diagonaal Lonneke Sloetjes, die ziek in het hotel was achtergebleven. Hij loste haar afwezigheid op door Floortje Meijners op de diagonaal te posteren en Nika Daalderop te laten starten op de passer/loper positie. Laura Dijkema (spelverdeler), Anne Buijs (passer/loper), Robin de Kruijf en Yvon Beliën (middens) en Myrthe Schoot (libero) begonnen op dezelfde posities als tegen Azerbeidzjan.

1e set

Oranje begon in de nieuwe opstelling voortvarend aan de wedstrijd tegen Bulgarije. Met hard en hoog aanvalsspel liepen de volleybaldames snel uit via 8-5 naar 16-11. Caprara’s tactiek om met lange internationals te spelen pakte goed uit, want Nederland noteerde maar liefst vijf killblocks in de openingsset (tegenover twee van Bulgarije).

Oranje werd na 19-11 iets slordiger en liet Bulgarije nog onnodig dichtbij komen (21-18) maar was op tijd bij de les om de set te winnen zonder noemenswaardige problemen: 25-19.

2e set

In set twee bleven de Lange Vrouwen van bondscoach Caprara imponeren. Alle buitenaanvalsters, Anne Buijs, Nika Daalderop en Floortje Meijners, kwamen in deze set zes keer tot scoren. Een punt van Robin de Kruijf en zes fouten van Bulgarije maakte de 25 punten voor Oranje vol: 25-19.

3e set

In de derde set bood Bulgarije de meeste weerstand. Oranje keek constant tegen een kleine achterstand aan (12-15 en 18-19), maar kwam op 20-19 weer aan de goede kant van de score. Geholpen door het enthousiaste thuispubliek, en de uitmuntend spelende Nika Daalderop (19 punten in de hele wedstrijd) en Anne Buijs (18 punten) won Nederland de set met 26-24 en daarmee de wedstrijd met 3-0.

Door de 3-0 zege is Nederland verzekerd van een plaats in de halve finale op zaterdag.

Donderdag 19.30 uur tegen Polen

Op donderdagavond, om 19.30 uur, speelt Nederland haar derde en laatste poulewedstrijd tegen Polen. Lees hier de voorbeschouwing op dit duel.

Nederland – Bulgarije 3-0 (25-19, 25-19, 26-24)

Reactie Nika Daalderop:

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn