Vandaag bereikte de Nevobo het treurige nieuws dat Benedykt (Ben) Krysik, voormalig bondscoach van het Nederlands herenteam, op 92-jarige leeftijd is overleden. De Pool Krysik was gedurende twee periodes bondscoach van de Oranje mannen, van 1974-1976 en van 1980-1981. Sinds de jaren tachtig woonde Krysik in Zweden, maar hij onderhield warme contacten met zijn Nederlandse volleybalvrienden.

Ben Krysik website formaat

Ben Krysik maakte naam in Polen als trainer in de jaren zestig. Met de Poolse vrouwen won hij zilver op het EK van 1967 en een jaar later brons op de Olympische Spelen van Mexico.

Bij het Nederlands mannenteam was hij eindverantwoordelijk bij o.a. het WK 1974 en het EK 1975. Hij werkte bij Oranje met spelers als Geert Trompetter, Frank Constandse, Loek Willemstein, Fred Blangé en Gerard Wesselink. Krysik was ook actief als clubcoach bij Interlance Zaan.

Hoewel Krysik in de jaren tachtig vertrok naar Zweden, waar hij afgelopen week overleed, onderhield hij warme contacten met zijn Nederlandse volleybalvrienden. Zo woonde hij regelmatig bijeenkomsten bij van De Volaren, de club van ex-internationals en ex-bondscoaches. Ook bezocht hij in de afgelopen jaren nog interlands van het huidige Nederlands team, bijvoorbeeld in Koog aan de Zaan.

De Nevobo wenst de familie en vrienden van Ben veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Ben Krysik

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×