Starten met volleybal

VV Croonenburg 1e club met nijntje Beweegdiploma

VV Croonenburg uit Castricum is vanaf vandaag als eerste volleybalvereniging van Nederland gecertificeerd om het nijntje Beweegdiploma aan te bieden. De Nevobo is een samenwerking aangegaan met de KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie), dat het nijntje Beweegdiploma heeft ontwikkeld. Vanochtend werd in Castricum een succesvolle clinic gegeven aan kinderen van 2 tot 6 jaar, waarbij uiteraard ook ambassadrice nijntje aanwezig was. Hierna reikte algemeen directeur Joëlle Staps het officiële certificaat uit aan VV Croonenburg.

VV Croonenburg is de eerste niet-gymnastiekvereniging die het nijntje Beweegdiploma gaat aanbieden. Een mooi resultaat van de samenwerking tussen de KNGU en de Nevobo. Voorzitter Jos Geukers van de KNGU en directeur Joëlle Staps van de Nevobo waren beide dinsdag aanwezig in Castricum om het begin van de samenwerking in te luiden. “We zijn enorm trots om te mogen participeren in het nijntje Beweegdiploma”, vertelt Joëlle Staps na afloop. “Het is erg belangrijk dat kinderen in deze leeftijdsfase motorisch goed worden geschoold. En mochten ze op deze manier doorstromen naar volleybal dan is dat natuurlijk mooi.”

Het programma voor het nijntje Beweegdiploma is door bewegingswetenschappers in samenwerking met de KNGU ontwikkeld en helpt kinderen bij hun motorische, sociale  en cognitieve ontwikkeling. Bewegen is gezond, heeft een positieve invloed op het leren en daarmee de schoolprestaties en helpt overgewicht tegen te gaan. Het Beweegdiploma biedt een breed aanbod van bewegen en laat het kind zoveel mogelijk bewegingservaring opdoen en vooral ook plezier in bewegen ervaren.

nijntje is ambassadrice van het Beweegdiploma. Het Beweegdiploma mag alleen door een gecertificeerde opleider gegeven worden en alleen bij een vereniging met een geregistreerd keurmerk. Volleybalvereniging Croonenburg voldoet aan die eisen en heeft dit beweegprogramma opgenomen in het concept Funvolley. Fysiotherapeut en volleybaltrainer Tinka Janissen geeft iedere zaterdagochtend de lessen / trainingen.

Na de uitreiking van het nijntje Beweegdiploma certificaat vond er in sporthal De Bloemen ook nog een smashbalclinic voor basisschoolleerlingen plaats. Deze clinic werd georganiseerd door VV Croonenburg in samenwerking met Sportservice Kennemerland.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×