Twaalf Nederlandse vrouwen strijden op dinsdag en woensdag voor overleving in de Europese CEV Cup en Challenge Cup, het tweede en derde niveau. Op het hoogste niveau bij de mannen in de Champions League zijn vijf Nederlanders in buitenlandse dienst actief in de tweede speelronde, kunnen zij opnieuw een overwinning boeken?

Daarnaast zijn Robin de Kruijf en Anne Buijs in Ankara voor het WK voor clubteams. Lees hier de voorbeschouwing. Op donderdag speelt Active Living Orion de return in de CEV Cup, daarover donderdagochtend meer.

Champions League mannen
Het Roeselare van Michiel Ahyi en Stijn van Schie won de eerste wedstrijd in Poule A met 3-2 van het Duitse Friedrichshafen, vanavond is de Poolse kampioen Jastrzebski Wegiel de tegenstander. De wedstrijd begint om 19.00 uur en is hier gratis te zien.

Op woensdag komen nog drie Nederlanders in actie, Thijs ter Horst speelt met zijn Italiaanse club Perugia in Frankrijk tegen Cannes. Om 19.30 uur is die wedstrijd op EuroVolley.tv (betaald) te zien.

De wedstrijd van Wouter ter Maat en Bennie Tuinstra krijgt deze week extra aandacht van de CEV. Voorafgaand aan het treffen tussen Projekt Warszawa (POL) en de Turkse werkgever van beide Nederlanders Ziraat Bankasi is er een Pre-Match show (19.45 uur). De wedstrijd is gratis live te zien vanaf 20.30 uur.

CEV Cup vrouwen
Vandaag doen Femke Stoltenborg en Indy Baijens een gooi naar plaatsing voor de kwartfinales van de CEV Cup. Met Schwerin wonen zij het eerste duel tegen AJM FC Porto met 3-0, vanavond om 19.00 uur is de return. Twee gewonnen sets zijn voldoende voor plaatsing bij de laatste acht teams.

Op woensdag zal ook Tessa Polder dat met Volero Le Cannet willen bereiken, om 18.00 uur verdedigt zij tegen het Tsjechische Olomouc een 3-0 overwinning uit de eerste ontmoeting. Juliët Lohuis, Hester Jasper en Eline Timmerman staan woensdag om 19.00 uur voor een grotere opgave, zij moeten met Stuttgart een 3-0 nederlaag tegen Busto Arsizio (ITA) goed zien te maken. Bekijk die wedstrijd ook gratis.

Challenge Cup vrouwen
Om 14.00 uur is de eerste van twee ontmoetingen deze week tussen het Panatinaikos van Maret Grothues en het Belgische Oostende (Fanny Lafeber, Loladina Zwaanswijk, Lisa Nobel en Merle Baasdam) gespeeld. De winst ging met 3-0 naar de Griekse formatie van Grothues, die 7 punten maakte.

De terugwedstrijd is meteen op woensdag, opnieuw wordt om 15.30 uur de wedstrijd op gang gefloten. De winnaar plaatst zich voor de kwartfinales.

Vanavond om 19.00 uur zal Sarah van Aalen met Potsdam een 3-1 nederlaag tegen het Italiaanse Scandicci moeten revancheren.

Livescore
De wedstrijden in de CEV en Challenge Cup zijn te volgen via livescore, er zijn helaas geen streams beschikbaar.

Foto: Hellenic Volley Federation

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn