In de achtste speelronde staat er voor diverse Eredivisieteams veel op het spel. Booleans/VV Utrecht kan zich dit weekend verzekeren van de play-offs, maar daarvoor moeten zowel VV Utrecht als Friso Sneek de volle punten pakken. Bij de heren een belangrijk duel tussen koploper Draisma Dynamo en Active Living Orion, de huidige nummer 3 op de ranglijst.

Dames
Booleans/VV Utrecht gaat al een tijdje aan kop in A-poule. De ploeg speelt dit weekend tegen Sliedrecht Sport, tevens hun tegenstander in de Bekerfinale van maandag 10 april. VV Utrecht won eerder dit seizoen de Supercup ten koste van Sliedrecht, maar de overige drie keren dat de teams tegenover elkaar stonden, ging de winst naar het team van Elroy Bezemer. Sliedrecht heeft een overwinning nodig om nog kans te maken op een plek in de play-offs om het landskampioenschap. VV Utrecht kan bij winst een plek veiligstellen, maar dan moet ook Friso Sneek zondag zegevieren. De huidige nummer twee reist dan naar Borne voor het duel met de nummer drie: Apollo 8. Djopzz VC Zwolle Topvolleybal en Visser Assen/Sudosa-Desto, de teams die onderaan de ranglijst staan, treffen elkaar zaterdagavond in Zwolle.

In de B-poule staat zaterdag een spannend duel tussen Voltena en Peelpush op het programma. Het verschil tussen de twee teams is slechts één punt. Op zondag gaat ARBO Rotterdam/FAST op zoek naar hun eerste overwinning in de nacompetitie. De ploeg neemt het thuis op tegen Draisma Dynamo.

Programma

230331 programma dames

Heren
Bij de heren zullen alle ogen gericht zijn op het duel tussen koploper Draisma Dynamo en Active Living Orion, dat met één punt minder op de derde plek staat. De twee teams stonden dit seizoen al drie keer eerder tegenover elkaar; Orion wist twee van die duels naar zich toe te trekken. Samen Lycurgus heeft net als Orion 18 punten, maar staat dankzij een beter puntenratio momenteel op de tweede plek. De ploeg reist zondag naar het zuiden van het land voor het duel tegen Numidia VC Limax. De Limburgers staan vierde met 13 punten en om nog kans te maken op een plek in de play-offs hebben ze een overwinning nodig. Iets wat dit seizoen nog niet gelukt is tegen Lycurgus.

Op zaterdagavond is er ook een duel tussen Simplex SSS en Sliedrecht Sport. De teams staan respectievelijk vijfde en zesde in de A-poule en maken geen kans meer op de play-offs. In de B-poule speelt Prima Donna Kaas Huizen zaterdagavond voor eigen publiek tegen VCN, een dag later ontvangt VoCASA de mannen van RECO ZVH.

Programma

230331 programma heren

Livestreams
De wedstrijden zijn live te volgen op volleybal.nl. Via de programma’s van de dames en heren kom je bij de livestreams uit.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn