Jong Oranje heeft maandag haar eerste nederlaag geleden op het EK U19. Na twee overwinningen (op Albanië en Bulgarije) was Wit-Rusland in de derde poulewedstrijd met 3-0 te sterk voor het team van bondscoach Julien van de Vyver.

Bondscoach Van de Vyver startte maandag met: Sarah van Aalen (spelverdeler), Vera Mulder (diagonaal), Hester Jasper en Annick Meijers (passer/lopers), Demi Korevaar en Indy Baijens (middens) en Dagmar Boom (libero). Later in de wedstrijd kregen ook Charlot Vellener, Lisa Nobel, Rianne Vos en Susanne Kos (kortstondig) speeltijd.

Wit-Rusland was in de eerste twee sets duidelijk te sterk voor Nederland. In de derde set gaf Jong Oranje aan het einde een voorsprong van twee punten uit handen. Indy Baijens was met 15 punten (5 uit 6 in aanval, 8 killblocks en 2 aces) de uitblinker aan Nederlandse zijde.

Dinsdag is een rustdag. Op woensdag treft Nederland Italië, terwijl op donderdag de laatste poulewedstrijd tegen Polen op het programma staat. De nummers vijf en zes in de poule zijn uitgeschakeld, de nummers drie en vier spelen door om plaats 5 t/m 8 en de nummers één en twee plaatsen zich voor de halve finales.

Nederland – Wit-Rusland 0-3 (16-25, 22-25, 24-26)

Stand poule 1:

Rank Team Gewonnen Verloren Punten
1 Italië 3 0 9
2 Wit-Rusland 2 1 6
3 Polen 2 1 6
4 Nederland 2 1 6
5 Bulgarije 0 3 0
6 Albanië  0 3 0
Foto: CEV

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn