Het FIVB WK Volleybal Vrouwen 2022 komt naar Nederland, dat is je vast niet ontgaan. In aanloop naar dit WK worden in de speelsteden én in de Official Team Host gemeenten allerlei activiteiten en side-events georganiseerd. De perfecte warming-up om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met volleybal én in WK-stemming te brengen. In deze rubriek zoomen we in op een selectie van toffe lokale, regionale en landelijke initiatieven!

Let’s Play! 👏🏼
In verschillende dorpen in de Provincie Gelderland zijn in aanloop naar het WK netsportvelden geopend. Onder andere in Heveadorp (Gemeente Renkum), Ede en Doetinchem. De velden zijn voor iedereen toegankelijk en de netten zijn in hoogte verstelbaar, zodat jij samen met je vrienden en vriendinnen kan badmintonnen, voetvolleyballen, tennis en natuurlijk....volleyballen!

Netsportveld in Ede 4
Netsportveld in Ede
Opening netsportveld Renkum
Opening netsportveld Renkum 2

Street Painting! 🎨
In Apeldoorn, Arnhem en Rotterdam wordt de komende tijd hard gewerkt aan 3D street paintings. De paintings staan in het teken van POWER, gelinkt aan het electrifying-thema van het WK Volleybal en de kracht die sport in zich heeft. In Apeldoorn zijn alle paintings al afgerond, deze kan je van 3 juli t/m 31 oktober bekijken! De paintings hebben allemaal, direct of indirect, een link met volleybal. Maak de tofste foto bij het 3D kunstwerk en maak kans op tickets voor het WK volleybal. 🧡

Wil je meer weten over de street paintings? Klik dan hier!

Start World Street Painting in Apeldoorn
World Street Painting Apeldoorn 2
World Street Painting Apeldoorn 3

Volleybal zone in Apeldoorn!
Apeldoorn stond zaterdag 25 & zondag 26 juni in het teken van het Drakenbootfestival. In de stad wordt onder andere de WK-finale gespeeld en de gemeente is Official Team Host voor de Volleybaldames. Redenen genoeg dus om tijdens het Drankenbootfestival een speciale volleybalzone in te richten waar bezoekers op de foto konden met de officiële WK-beker.

Drakenbootfestival Apeldoorn

Love to Play! 🏐
Op 26 juni vond het beachvolleybaltoernooi Bussloo Beach (in de gemeente Voorst) plaats. Aan het toernooi deden maar liefst 41 (!) teams mee. 🔥 Fanatieke volleyballers en volleyballiefhebbers hebben samen een geslaagd toernooi gespeeld dat in het teken stond van, hoe kan het ook anders 😉, het FIVB WK Volleybal Vrouwen 2022.

Beachvolleybaltoernooi Bussloo
Beachvolleybaltoernooi Bussloo 2

In de gemeente Voorst was niet alleen een beachvolleybaltoernooi... Voor kinderen van groep 5 t/m 8 uit de gemeente is ook een schoolvolleybaltoernooi georganiseerd. Maar liefst 25 teams gingen met elkaar de strijd aan!

Schoolvolleybaltoernooi Voorst 2
Schoolvolleybaltoernooi Voorst

Beachvolleybal @School! 🏫
Ook op het Agnieten College in de gemeente Oldebroek werd volop gevolleybald! De gymlessen stonden daar namelijk volledig in het teken van beachvolleybal. Ongeveer 200 leerlingen stonden soms wel twee keer per week op de beachvolleybalvelden.

Beachvolleybal Agnieten college 2
Beachvolleybal Agnieten college 3
Beachvolleybal Agnieten college

En zeg je beachvolleybal, dan zeg je…Nijmegen! Een week lang werden daar gave beachvolleybalactiviteiten georganiseerd.

Beachvolleybalactiviteiten in Nijmegen
Beachvolleybalactiviteiten in Nijmegen 3
Beachvolleybalactiviteiten in Nijmegen 2

Eat Healthy! 🥗
Sporten en gezonde voeding gaat hand in hand. Op de KSG in Apeldoorn kwamen beide werelden samen. Leerlingen uit Havo 4 staken hun handen uit de mouwen tijdens een kookworkshop, waarin gezonde voeding centraal stond. Op dezelfde dag doken de leerlingen ook de gymzaal in voor een volleybalclinic!

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn