Op 23 september begint het WK Volleybal. Vanaf vandaag worden de drie Nederlandse speelsteden voorzien van opvallende, interactieve kunstwerken, die allemaal een link hebben met het WK volleybal. De kunstwerken in Arnhem, Rotterdam en Apeldoorn zijn zowel fotogeniek als een interessante kans om WK-tickets te winnen.

Iedere stad krijgt acht grote kunstwerken, die worden gemaakt door de beste streetpainters van de wereld. Hun paintings staan in het teken van POWER, gelinkt aan het electrifying-thema van het WK Volleybal en de kracht die sport in zich heeft. De paintings hebben allemaal, direct of indirect, een link met volleybal. Alle kunstwerken bevatten bovendien een 3D effect, wat ze interactief van aard maakt.

Hoe werkt het?
Je kunt een 3D Street Painting het beste bekijken door plaats te nemen op de twee voetjes die bij iedere kunstwerk op de grond getekend zijn. Als je daar staat en dan door de lens van een camera naar het kunstwerk kijkt, dan komt het kunstwerk tot leven, je ziet dan écht het 3D effect. Als iemand anders dan op de juiste plek in de 3D Street Painting gaat staan, zitten, liggen of bijvoorbeeld springen, dan krijg je interactie. De persoon op de voetjes kan dan hele toffe foto’s maken! Bij iedere 3D Street Painting ligt op de grond een sticker met deze uitleg.

Winactie
Met de tofste foto’s kun je kans maken op tickets voor het WK Volleybal. Om mee te doen deel je je foto’s via Facebook of Instagram en voeg je aan je caption de volgende #’s toe: #worldstreetpainting & #winnenmetjefoto.

Programma
Het festival wordt vandaag afgetrapt in Apeldoorn, waar de eerste kunstwerken worden geschilderd. Het programma ziet er als volgt uit:

LIVE Street PaintingExpositie
Apeldoorn30 juni t/m 2 juli3 juli t/m 31 oktober
Arnhem7 juli t/m 9 juli10 juli t/m 31 oktober
Rotterdam14 juli t/m 16 juli17 juli t/m 31 oktober

World Street Painting
De WK Volleybal streetpaintings komen voort uit een samenwerking tussen onder andere de Nevobo, de speelsteden van het WK, de provincie Gelderland en de organisatie World Street Painting.

Foto: Chiel Eijt - Dit kunstwerk was in een eerdere editie te bewonderen op het festival.

Bekijk ook eens

Live

19.30 uur: Nederland - Duitsland (oefeninterland)

Kijk hier mee!

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×