Alle vier de wedstrijden in de A-poule werden zaterdagavond pas na vijf sets beslist. Bij de heren kwamen Samen Lycurgus en Sliedrecht Sport als winnaars uit de strijd, bij de dames zegevierden Friso Sneek en Apollo 8.

Heren
Sliedrecht Sport vierde vanavond hun eerste overwinning in de A-poule. Koploper Draisma Dynamo was de absolute favoriet voor de winst, maar onder aanvoering van Youri Ebbelaar (32 punten) en Marius Hartog (24 punten) trakteerde Sliedrecht het thuispubliek op een 3-2 overwinning. De ploeg werkte in de allesbeslissende set vier wedstrijdpunten weg, om vervolgens zelf toe te slaan bij hun tweede wedstrijdpunt: 20-18. Kijk de spannende wedstrijd hieronder terug:

In Barneveld kon het publiek genieten van een ware thriller tussen Simplex SSS en Samen Lycurgus. Na vier gespeelde sets was de stand 2-2 en dus moest een vijfde set uitkomst bieden. Het eerste punt ging naar SSS, waarna het voordeel lang aan de kant van de thuisploeg bleef. Lycurgus wist het tij echter net op tijd te keren: bij een stand van 13-13 scoorde de ploeg twee punten op rij voor de overwinning. Zondag ontvangt Numidia VC Limax om 16.30 uur Active Living Orion in wat ook een spannend duel beloofd te gaan worden.

In de B-poule vielen de beslissingen vanavond al na drie sets. RECO ZVH won het uitduel met 19-25, 21-25 en 18-25 van Taurus en de mannen van VoCASA rekenden in drie sets af met VCN. In de VoCASA-hal werd het 25-18, 25-14 en 25-21.

Uitslagen

230315 uitslagen heren

Dames
De twee halve bekerfinales tussen Booleans/VV Utrecht en Friso Sneek liepen uit op vijfsetters en ook vanavond waren de teams aan elkaar gewaagd. VV Utrecht wist de twee wedstrijden om de Nationale Beker naar zich toe te trekken, maar dit keer was het de ploeg van Harry van den Brink die zegevierde. Dankzij deze overwinning is het verschil tussen de twee teams nog maar één punt: VV Utrecht heeft na zes wedstrijden 16 punten, terwijl Sneek er 15 heeft. Apollo 8 blijft op een derde plek staan na hun 2-3 overwinning op Visser Assen/Sudosa-Desto. De ploeg uit Assen kwam op een 2-1 voorsprong, maar blijft na een comeback van Apollo zonder overwinning in de A-poule.

Draisma Dynamo won vandaag in vier sets van Peelpush, de koploper in de B-poule. De Apeldoornse ploeg kwam vooral aanvallend goed tot scoren: tegenover hun 56 aanvalspunten zette Peelpush er slechts 42. Caya van Kooten (17 punten) en Benthe Wismans (16 punten) waren de topscorers voor Dynamo. Morgen staat er nog een duel tussen ARBO Rotterdam/FAST en Voltena.

Uitslagen

230315 uitslagen dames
Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn