Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen
hebben het Elite 16-toernooi in Parijs afgesloten met een zilveren medaille. In de finale verloren de Nederlanders in twee sets van Anders Mol en Christian Sørum: 19-21 en 18-21.

Met drie opeenvolgende punten openden Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen de finale tegen wereld- en olympisch kampioen Mol/Sørum. Het voordeel bleef lang aan Nederlandse zijde, maar in de slotfase ging het mis. Op 18-18 serveerde Brouwer de bal in het net, waarna Mol de aanval van Meeuwsen blokkeerde: 18-20. Op het tweede setpunt legde Sørum de bal slim weg voor een 0-1 voorsprong in sets. Met zijn sterke blokkering maakte Mol het de Nederlanders lastig in de tweede set. Daarin kwamen de Noren geen moment op achterstand. In een seizoen waarin ze veel toernooien wegens ziekte en blessures aan zich voorbij moesten laten gaan, claimden de Noren hun eerste gouden medaille op de Beach Pro Tour.

De Nederlanders grijpen voor de derde keer naast het goud op een Elite-16 toernooi. In Rosarito en Hamburg eindigden Brouwer en Meeuwsen ook op de tweede plek.

Uitslag

Brouwer/Meeuwsen - Mol/Sørum 0-2 (19-21, 18-21)

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×