Nimir Abdelaziz en Dick Kooy hebben vanavond met hun team Trentino Itas de finale van de Champions League verloren. Uitdager Zaksa uit het Poolse Kedzierzyn-Kozle was in Verona met 3-1 te sterk voor het Italiaanse clubteam.

Zaksa won vanavond voor het eerst in de clubgeschiedenis de Champions League. Trentino won van 2009 t/m 2011 de Champions League driemaal op rij.

Bij Trentino begonnen Nimir Abdelaziz en Dick Kooy vanavond beide in de basisopstelling. Dick Kooy (6 punten, 63% aanval) werd gedurende de wedstrijd vervangen door de 19-jarige Alessandro Michieletto.

Nimir Abdelaziz eindigde vanavond als topscorer met 21 punten (50% aanval, 3 blocks en 1 ace).

Het Zaksa van coach Nikola Grbić speelde vanavond va-banque, en dat sorteerde effect in de eerste twee sets. Trentino, vanavond licht favoriet, had geen weerwoord tegen het handige Poolse team, dat veelvuldig scoorde met tactische duw- en drukballen.

In set drie liet Trentino voor het eerst pas zijn grote klasse zien, en namen Nimir Abdelaziz, Ricardo Lucarelli en Simone Giannelli hun team bij de hand. Trentino won de derde set met duidelijk verschil en leek de wedstrijd wel eens te kunnen gaan omdraaien.

Trentino leidde halverwege de vierde set nog met 16-13, maar slaagde er niet in om Zaksa de beslissende klap uit te delen. Tot 23-23 stond het Poolse team nooit aan de leiding, maar het was toch Zaksa dat op 24-23 zijn eerste matchpoint verdiende.

Nimir en zijn teamgenoten werkten nog enkele matchpoints weg, maar bezweken op het vierde. Het was de Pool Lukasz Kaczmarek die met een prachtige ace zijn team naar de eerste Champions League winst in de geschiedenis sloeg.

Grupa Azoty Zaksa Kedzierzyn-Kozle – Trentino Itas 3-1 (25-22, 25-22, 20-25, 28-26)

Nimir
212935 GAL 1593
Foto: CEV

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×