Net als in Londen 2012 doet Bert Korteling, teammanager van Beachvolleybal Team Nederland (BTN), een paar keer per week vanaf de Copacabana in Rio verslag van zijn belevenissen. Hij geeft een kijkje achter de schermen en belicht niet alledaagse zaken bij of in de buurt van de staf en spelers van BTN. Berichten die niet in de media verschijnen.

Kleine finale

Verliezen met 16-14 in de derde set is niet fijn. De knop gaat nu snel om en er zal alles op gezet worden om hier met een Olympische medaille vanuit Rio te vertrekken. Jammer dat de bronzen wedstrijd hier om 22.00 uur ’s avonds is, dat is vrijdagmorgen 03.00 uur Nederlandse tijd. Daarmee ga je geen kijkcijfer record breken. De halve finale van de Nederlandse volleybalvrouwen tegen de Chinezen zal ook op dit tijdstip plaatsvinden. Bij de planning van nagenoeg alle wedstrijden en ook in de laatste fase van de competitie, wordt vooral rekening gehouden met de belangen van de Amerikaanse TV zenders. Daar komt ook het meeste geld vandaan. Een leuk weetje; de Amerikanen zijn hier met 2200 journalisten en TV makers.

Vertrokken uit Rio

Reinder is al op dinsdag naar Nederland vertrokken. Hij is net vader geworden en met NOC is vooraf al afgesproken dat hij eerder terug kan. Christiaan is woensdag ook teruggegaan. Chris is geen type die hier andere dingen gaat doen. Vanaf morgen 19 augustus proberen we nog iets mee te pakken van het BMX. Vandaag een buitengewoon belangrijke dag voor het Nederlandse volleybal. Halve finale volleybalvrouwen en bronzen wedstrijd beachvolleybal. We kunnen op 1 dag het aantal Olympische medailles dat de Nevobo haalde in haar geschiedenis verdubbelen.

Ook Rianne Verhoek, videoscout bij de volleybaldames is al weer naar Nederland. Zij verbleef ook in ons appartement. Ze heeft de meeste dagen dat ze hier was van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat de gegevens van potentiele tegenstanders van Nederland in het video datasysteem ingevoerd. Regelmatig vertrok ze om 07.00 uur uit het appartement om er weer om 01.00 terug te keren. Ze liet gisterenmorgen een briefje achter: "Goedemorgen allemaal, Ik vertrek vandaag weer richting NL. Bedankt allemaal voor de gastvrijheid de afgelopen weken. Ik heb mij hier prima thuis gevoeld. Succes nog de komende dagen. Maak NL nog trotser. Het allerbeste en tot ziens. Liefs, Rianne.”

Triathlon

Vandaag neemt de delegatie van TeamNL Triathlon haar intrek bij ons. Rachel Klamer zal voor Nederland uitkomen op dit zware onderdeel. Rachel behaalde op de eerste Europese Spelen van Baku een zilveren medaille. In Londen 2012 deed ze ook mee, maar was ze nog jong en eindigde niet hoog. De verwachting voor morgen zal absoluut anders zijn. Zojuist de richtlijnen intern gecommuniceerd. We moeten vanavond laat als we vroeg in de ochtend thuis komen, heel stil zijn. Rachel ligt dan al te slapen terwijl wij net klaar zijn. Rekening houden met de atleten is regel 1.

Kaarten voor beachvolleybal

De laatste dagen zijn er veel verzoeken binnen gekomen voor kaarten voor het beachvolleybal. Gelukkig kon onze BTN delegatie grotendeels met de P accreditatie naar binnen. Dit was tot kort voor de Spelen niet duidelijk. Met de kaarten die we over hadden, hebben we  toegang geregeld voor onder meer David Jones (krachttrainer BTN) en Thijs Pietersen (Nevobo collega media). Dinsdag jl. konden onze Haagse collega’s de kaarten overnemen voor de halve finale. Voor de bronzen wedstrijd zijn ze nog druk bezig toegangsbewijzen te krijgen. Mogelijk dat Michel Everaert hiervoor kan zorgen, hij is nu ook in Rio. Mooi dat Frans van der Ven (Den Haag) hier is. Hij heeft vanaf het eerste uur gewerkt aan het groot maken van het beachvolleybal in Den Haag. Met de hulp van velen en de wethouders die de afgelopen 12 jaren in functie waren, is dat aardig gelukt. Op de foto van links naar rechts: Daniel van Drunen, Frans van der Ven en wethouder Rabin Baldewsingh)

Laatste artikel

De komende dagen gaan we proberen om nog andere sport te zien en bereiding we ons voor op de terugreis. De laatste nacht verblijven we in Barra Village nabij het Olympic Park. Maandag as. vliegen we terug om dinsdag as. om 12.00 uur te landen. Daarna gelijk door naar de RAI voor het welkom thuis event.

Het is en was een bijzondere ervaring om hier de Olympische Spelen mee te maken. Voor morgen heb ik een dagpas voor het Olympisch Dorp aangevraagd. Wellicht dat de partij tennis in het Dorp er dan toch van gaat komen. Tegenstander Sjoerd Hepkema, onze manueel therapeut. Maak je borst maar nat Sjoerd!

Tot ziens in Nederland allemaal en dank voor de vele aandacht in Nederland voor de verrichtingen van de (beach)volleybal delegatie. 

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn