Jasper Bouter, Tom van Steenis, Ruben Penninga en Mees Blom maken binnen Beachvolleybal Team Nederland de overstap van het Talent Team naar de topteamselectie. De technische staf ziet in al deze vier talenten de potentie om uiteindelijk door te stromen naar de wereldtop. De beachvolleyballers maken het lopende seizoen af onder begeleiding van hoofd opleidingen Victor Anfiloff.

Jasper Bouter (19 jaar), Tom van Steenis (20 jaar), Ruben Penninga (18 jaar) en Mees Blom (17 jaar) hebben zich onder leiding van Victor Anfiloff (hoofd opleidingen en talent coach) snel ontwikkeld. De technische staf van BTN erkent deze ontwikkeling en hevelt al deze vier spelers over naar de topteamselectie.

“Het doel voor spelers die doorstromen naar onze topteams is dat ze uiteindelijk de top acht van de wereld bereiken”, legt bondscoach Gijs Ronnes uit. “Die potentie zien we bij deze vier spelers. Wij richten ons op de individuele ontwikkeling van de atleten op fysiek, technisch, mentaal en tactisch vlak. De ene speler zal zich sneller ontwikkelen dan de ander, maar uiteindelijk willen we bij alle spelers ieder jaar progressie zien. Ze gaan hard werken om beter te worden.”

In welke samenstelling Bouter, Van Steenis, Penninga en Blom toernooien gaan spelen is nog niet bekend. De BTN-spelers stellen in overleg met de technische staf individuele doelen op.

Bron: Pim Waslander (foto)

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn