Nika Daalderop en Joy Stubbe hebben op het Scheveningse strand het NK beachvolleybal gewonnen. In de finale wisten ze met goed en overtuigend spel Rimke Braakman en Jolien Sinnema met 2-0 te verslaan. Bij de mannen ging de titel verrassend naar Wessel Keemink en Sven Vismans, die in de finale afrekenden met Mees Blom en Ruben Penninga.

Bij de vrouwen ging de finale tussen twee teams van Beachvolleybal Team Nederland. Braakman en Sinnema, die als eerste geplaatst waren voor het toernooi, gingen de strijd aan met de jonge talenten Nika Daalderop (17) en Joy Stubbe (18). Het werd een hele mooie wedstrijd waarvan het massaal aanwezige publiek enorm genoot onder heerlijke, zomerse omstandigheden.

Dankzij een sterke servicebeurt van Daalderop, liepen de talenten in de eerste uit naar 14-10. Ze wisten elke side-out te scoren en wonnen de set overtuigend met 21-17. In de tweede set werd het een stuk spannender. Zowel Sinnema als Daalderop lieten blokkerend hun kracht zien en het ging lang gelijk op, van 11-11 tor 16-16. 

Daalderop en Stubbe bleven strijden voor elk punt en via een rally vol mooie reddingen en een killblok van Daalderop kwamen ze op 17-19. Die marge behielden ze en het jonge duo bleef zonder setverlies op het NK: 21-19. Stubbe was erg trots op het spel. ,,Geweldig hoe lekker het loopt bij ons, ik zei van te voren dat er voor ons zeker kansen lagen tegen Rimke en Jolien en die hebben we weten te creëren en pakken. Genieten man.”

Het brons ging bij de vrouwen naar Emi van Driel (16) en Raisa Schoon (14). De talenten van de Kadijk Beach University wonnen overtuigend met 21-16 en 21-14 van hun trainingsmaatjes Mexime van Driel en Roos van der Hoeven.

Een grote verrassing bij het mannentoernooi. Wessel Keemink en Sven Vismans, die op vrijdag al begonnen in voorronde, wisten de titel te veroveren. Keemink is zaalinternational en speelde pas zijn eerste beachtoernooi van 2016, maar toch wisten ze vandaag de twee teams van Beachvolleybal Team Nederland te verslaan. In de halve finale wonnen ze na drie spectaculaire sets van Jasper Bouter en Tom van Steenis, die later op de middag wel het brons pakten.

In de finale stonden Keemink en Vismans, vorig jaar nog tweede op het NK, tegenover Mees Blom en Ruben Penninga. Het was voor Keemink en Vismans al de tiende wedstrijd van het toernooi, maar ze bleven keihard gaan voor elk punt. In de eerste set gaven de teams elkaar weinig cadeau en ging het gelijk op. Maar in de slotfase wisten Keemink en Vismans toe te slaan en met een aantal slimme punten pakten ze de set: 21-18.

Blom en Penninga leken mentaal gebroken en begonnen slecht aan de tweede set. Keemink kwam juist steeds meer in de partij en blokte veel ballen af. Ze kwamen 15-8 en dat gaven ze niet meer uit handen. Met 21-14 wonnen ze de partij en toen kon het feest beginnen. ,,Dit is echt genieten, na een aantal keer zilver eindelijke de titel. Heerlijk, dit is zo ontzettend bizar. En we hebben maar 1 keer getraind met elkaar,” aldus Vismans.    

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn