In de eredivisie mannen zijn er ook na twee speelrondes nog drie teams zonder setverlies. Abiant Lycurgus, Inter Rijswijk en SV Land Taurus staan nu met zes punten bovenaan de ranglijst. Draisma Dynamo staat er vlak achter met vijf punten.

Regerend landskampioen Abiant Lycurgus won twee weken geleden in de strijd om de Supercup al met 3-0 van Coníche Topvolleybal Zwolle, dat lukte ze gisteren ook in de competitie. In het Landstede Topsportcentrum had coach Lycurgus-coach Arjan Taaij zijn opstelling flink gewijzigd, Wytze Kooistra, Bryan Fraser, Dennis Borst en Sander Scheper bleven aan de kant. 

Ook zonder dat viertal pakte de Groningse ploeg de volle winst, al kroop Zwolle soms dichterbij. ,,Je ziet dat als het echt spannend wordt, we ook wel weer gas geven,” aldus Taaij na afloop. Dankzij het sterke setgemiddelde is Lycurgus nu alleen koploper. 

Beachvolleyballer Alexander Brouwer toonde in de zaal ook gisteren weer zijn waarde voor Inter Rijswijk. De passer-loper was aanvallend op dreef en spelverdeler en oud-international Yannick van Harskamp speelde ook sterk voor het eigen publiek in Rijswijk. Nesselande-Voor Elkaar.nl werd met een 3-0 nederlaag teruggestuurd naar Zevenhuizen.

SV Land Taurus had niet beter kunnen beginnen in de eredivisie. De ploeg van trainer Erik Gras startte met twee uitduels, vorige week bij ARBO Rotterdam Volleybal en gisteren bij Vallei Volleybal Prins. Beide duels werden met 0-3 gewonnen en daarmee toonde de ploeg die al jaren bij elkaar is, aan dat ze weer in het linkerrijtje van de stand horen. Tegen Vallei Volleybal Prins waren Jorad De Vries en Tom van den Boogaard de topscorers. 

Draisma Dynamo heeft een aantal nieuwe spelers in de selectie dit seizoen, zoals international Wessel Keemink. De spelverdeler heeft zijn draai snel gevonden en speelde gisteren zijn aanvallers weer erg gevarieerd aan. Nico Manenschijn en Wessel Blom scoorden veel en de Apeldoornse ploeg won op bezoek bij Advisie/SSS met 0-3.

Coolen-Alterno won in eigen huis op zeer overtuigende wijze van ARBO Rotterdam Volleybal. De mannen van trainer Jeroen Monshouwer hadden een veel lagere foutenlast  en hoefden daardoor niet heel diep te gaan om de volle buit te pakken. Mosnhouwer: ,,We weten dat we beter zijn dan Rotterdam, dus van tevoren hadden we afgesproken dat we eenvoudig zouden gaan spelen en zelf zo min mogelijk fouten zouden maken. Dat werkte.”

Vanmiddag werd de laatste wedstrijd van de tweede speelronde in de eredivisie afgewerkt in Doetinchem. Seesing Personeel Orion won in eigen huis van de jonge spelers van het Talent Team. Makkelijk ging dat zeker niet, vooral in de eerste set moest de thuisploeg alles uit de kast halen om te winnen: 36-34. Na die set kreeg Orion meer grip op het spel en won overtuigend. 

Uitslagen eredivisie mannen:

Coníche Topvolleybal Zwolle - Abiant Lycurgus 0-3 (12-25, 20-25, 22-25)
Inter Rijswijk - Nesselande-Voor Elkaar.nl 3-0 (25-13, 25-23, 25-22)
Vallei Volleybal Prins - SV Land Taurus 0-3 (20-25, 16-25, 23-25)
Advisie/SSS - Draisma Dynamo 0-3 (22-25, 14-25, 18-25)
Coolen-Alterno - ARBO Rotterdam Volleybal 3-0 (25-17, 25-20, 25-12)
Seesing Personeel Orion - Talent Team Papendal Arnhem 3-0 (36-34, 25-20, 25-16)

 

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn