Afgelopen zaterdag wonnen de Nederlandse vrouwen de CEV Continental Cup in het Noorse Stavanger. Door deze knappe zege mag Beachvolleybal Team Nederland een extra vrouwenteam afvaardigen naar de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. Jantine van der Vlist en Sophie van Gestel, na Madelein Meppelink en Marleen van Iersel het hoogst geplaatste team op de wereldranglijst, vullen deze plek in. De kwalificatie in Stavanger werd echter mede afgedwongen door het geweldige spel van Rimke Braakman en Jolien Sinnema. Zij krijgen een speciale dankbetuiging van bondscoach Morph Bowes.

Bondscoach Morph Bowes begeleidde de twee Nederlandse vrouwenteams in Stavanger en was diep onder de indruk van de onbaatzuchtige inzet van Rimke Braakman en Jolien Sinnema. Zodanig, dat hij in de pen klom en onderstaand eerbetoon voor zijn pupillen schreef:


“Beste dames en heren,

Ik ben de bondscoach van het vrouwenprogramma van Beachvolleybal Team Nederland. Wij zijn zondagavond teruggekeerd uit het Noorse Stavanger, waar we erin zijn geslaagd een tweede startbewijs voor de Olympische Spelen van Rio de Janeiro af te dwingen.

Ik wil graag op deze wijze mijn erkenning uitspreken voor de immense bijdrage die Rimke Braakman en Jolien Sinnema hebben geleverd aan deze historische prestatie.

Tijdens de Continental Cup speelden Rimke en Jolien iedere ronde tegen het beste team van onze tegenstanders Litouwen, Italië, Tsjechië en Oekraïne. In de achtste finale, kwartfinale en halve finale slaagden zij er steeds in om deze ‘first seeds’ te verslaan, waarmee ze hun teamgenoten van BTN optimaal hielpen. Uiteindelijk konden Sophie en Jantine in de finale zelf hun Olympische ticket afdwingen.

De prestatie die Rimke en Jolien op de Continental Cup hebben geleverd, zegt veel over hun kwaliteiten als atleet én als mens. Het is bewonderenswaardig om te zien hoe hard en toegewijd zij hebben gewerkt, wetende dat het verdiende Olympische ticket naar een ander team zou gaan. Dankzij hun onbaatzuchtige en moedige optreden, hebben Sophie en Jantine hun droomdoel kunnen waarmaken: uitkomen voor Nederland op het hoogste podium dat een atleet kan bereiken.

Als ik zo vrij mag zijn, wil ik Rimke en Jolien bedanken namens iedere Nederlander die tijdens de Olympische Spelen Sophie en Jantine zal gaan aanmoedigen. Rimke en Jolien: jullie hebben een grootse prestatie geleverd.”

Morph Bowes
Bondscoach Beachvolleybal Team Nederland
Morph Bowes Continental Cup Geknipt Cev
Bron: CEV (foto)

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn