De vrouwen van Jong Oranje hebben zich zaterdag geplaatst voor de tweede ronde van het WK-kwalificatietoernooi, dat van 18 t/m 21 mei wordt gespeeld op een nader te benoemen locatie. De equipe van bondscoach Julien van de Vyver won zaterdag met 3-0 van Roemenië en werd zo poulewinnaar zonder een set te verliezen. Eerder had Nederland al Frankrijk en Estland met 3-0 verslagen.

Van de Vyver begon vandaag in Ploiesti, net als vrijdag, met Christie Wolt, Susanne Kos, Sarah van Aalen, Laura de Zwart, Nika Daalderop, Eline Timmerman en Iris Scholten. Gedurende de wedstrijd kregen ook Charlotte Haar, Kirsten Wessels, Hester Jasper, Demi Korevaar en Dagmar Boom speeltijd. Zo slaagde Van de Vyver erin alle speelsters te laten meedelen in het succes.

Nederland keek in alle drie sets korte of langere tijd tegen een achterstand aan, maar liet zich hierdoor nooit van de wijs brengen. In de spannende eindfase van de eerste en derde set sloeg Jong Oranje op het juiste moment toe. De tweede set werd met overmacht gewonnen.

Jong Oranje kan zich tijdens het tweede WK-kwalificatietoernooi in mei plaatsen voor het WK in Mexico.

Nederland – Roemenië 3-0 (25-22, 25-16, 27-25)

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn