De meiden van Talent Team Papendal - Arnhem zijn in de eredivisie begonnen met een overwinning. In de eerste speelronde wonnen de talenten met 3-2 van Peelpush. Sneek is de eerste koploper, ze wonnen als enige ploeg met 3-0.

Talent Team Papendal - Arnhem wist in het eerste weekend van de eredivisie meteen een overwinning te boeken. De jonge meiden van trainer Julien van de Vyver toonden knap veerkracht. Ze kwamen met 0-2 achter in sets tegen Peelpush, maar kregen het voor elkaar om de wedstrijd nog te kantelen. In de beslissende vijfde set sloegen ze sterk toe en veroverde de winst met 15-7.  Vooral Kirsten Wessels was in vorm.

De eredivisie vrouwen werd gisteren gestart in Ootmarsum. De vrouwen van Springendal-Set-Up’65 trapte in eigen huis af tegen Regio Zwolle Volleybal.  De Zwolse ploeg greep brutaal de leiding door de eerste set met 21-25 te winnen, maar daarna nam de thuisploeg het initiatief over. Het was een echte teamprestatie, alle speelsters scoorden veel en er werd veel gevarieerd.

Ook Sliedrecht Sport begon de competitie goed. In de eigen hal werd een mooie en spannende partij gespeeld tegen Coolen-Alterno. De eerste set werd nipt met 26-24 gewonnen, maar in de tweede heerste Sliedrecht: 25-12. Alterno wist zich knap te herstellen van die domper en wist de derde set wel te winnen, maar daarna maakte de thuisploeg het alsnog af.

Een knappe en vooral ook verrassende uitslag werd er vanmiddag genoteerd. Flynth Flamingo's Activia, gepromoveerd naar het hoogste niveau,  heeft meteen haar eerste overwinning gepakt. De Gennepse ploeg versloeg Supercup-winnaar Eurosped met 1-3. De eerste koploper van de eredivisie is regerend landskampioen VC Sneek. In de Sneker Sporthal boekten ze meteen een overtuigende 3-0 overwinning tegen Oskam Taurus.

Uitslagen eredivisie vrouwen

Talent Team Papendal -Arnhem – Peelpush 3-2 (15-25, 24-26, 25-22, 25-21 en 15-7)
Springendal-Set-Up’65 – Regio Zwolle Volleybal 3-1 (21-25, 25-18, 25-20 en 28-26)
Sliedrecht Sport – Coolen-Alterno 3-1 (26-24, 25-12, 25-27 en 25-13)
Eurosped – Flynth Flamingo’s Activia 1-3 (25-22, 23-25, 23-25 en 23-25)
VC Sneek – Oskam Taurus 3-0 (25-16, 25-20 en 25-22)