De mannen van Seesing Personeel Orion zijn de nieuwe koploper van de eredivisie. De ploeg van trainer Goran Aleksov won in het sinterklaasweekend dik van Nesselande/Voorelkaar.nl en profiteerde van de verrassende nederlaag van Draisma Dynamo tegen SV Land Taurus.

Het sinterklaasweekend had voor Seesing Personeel Orion eigenlijk niet beter kunnen lopen. In Zevenhuizen begon de ploeg uit Doetinchem na een lange reis vol overtuiging. Stijn Held maakte het de verdedigers van Nesselande/Voorelkaar.nl heel lastig met een lange servicereeks en het blok van Orion was oppermachtig. De eerste set duurde daardoor maar slechts 13 minuten: 5-25.

Gelukkig voor het thuispubliek, Swanla zat weer gezellig vol, maakte Nesselande er in de rest van de partij wel meer een echte wedstrijd van. Maar het team van Goran Aleksov maakte op individuele klasse het verschil in de slotfase van de sets en won met 0-3. Aleksov wisselde veel, zo kreeg bijvoorbeeld Joris Marcellis was rust richting de topper van volgende week. Dan zal duidelijk worden of Orion koploper blijft, ze nemen het dan op tegen nummer twee Abiant Lycurgus.

SV Land Taurus zorgde voor de verrassing van deze speelronde. De mannen van trainer Erik Gras gingen zaterdag op bezoek bij Draisma Dynamo, toen nog koploper. Taurus speelde een bijzondere sterke en felle partij en wist het de thuisploeg daarmee super lastig te maken. Bij Dynamo begon Bart van Garderen als spelverdeler, international Wessel Keemink was ziek.

In de eerste set wist de thuisploeg nipt te winnen, maar daarna groeide Taurus steeds meer in de wedstrijd. Jelle van Jaarsveld en Hans van Westrienen waren van grote waarde bij Taurus. Dynamo speelt woensdag in de Europese Challenge Cup en hopelijk kan libero Dustin Bontrop dan weer spelen. Hij viel in de vijfde set geblesseerd uit.

Abiant Lycurgus klom door de nederlaag van Draisma Dynamo naar de tweede plek. De Groningers kenden in eigen huis totaal geen problemen met Vallei Prins Volleybal. Trainer Arjen Taaij gaf meerdere spelers rust, die bleven op de bank zitten. Ook zonder hen werd er overtuigend met 3-0 gewonnen. Ook Inter Rijswijk boekte in eigen huis een overtuigende overwinning. In de eerste twee sets had Coníche Topvolleybal Zwolle niks in te brengen, maar in de laatste set verloren de mannen van trainer Willy Steenbakkers de concentratie en lieten ze ze zicht nog bijna aftroeven.

In Apeldoorn deelde Sinterklaas geen cadeautjes uit aan de thuisploegen dit weekend. Ook de mannen van Coolen-Alterno verloren in eigen huis. Advisie/SSS wist de wedstrijd te keren, nadat ze de eerste twee sets nog verloren. Datzelfde deden ze jonge spelers van het Talent Team. Die verloren de eerste twee set op bezoek bij ARBO Rotterdam Volleybal, maar ze deelden daarna geen cadeautjes meer uit en wonnen alsnog.

Uitslagen eredivisie:

Nesselande/Voorelkaar.nl - Seesing Personeel Orion 0-3 (5-25, 18-25, 17-25)
Draisma Dynamo - SV Land Taurus 2-3 (25-23, 22-25, 21-25, 25-17, 13-15)
Abiant Lycurgus - Vallei Prins Volleybal 3-0 (25-18, 25-20, 25-18)
Inter Rijswijk - Coníche Topvolleybal Zwolle 3-0 (25-16, 25-14, 30-28)
Coolen-Alterno - Advisie/SSS 2-3 (26-24, 25-21, 12-25, 21-25, 13-15)
ARBO Rotterdam Volleybal - Talent Team Papendal Arnhem 2-3 (25-18, 25-23, 20-25, 22-25, 12-15)