De Nevobo wordt per 1 januari 2017 eigenaar en organisator van het Summer Beach Volleyball Circuit. De Bondsraad stemde donderdagavond tijdens een buitengewone Bondsraadvergadering in met dit voorstel. Door het opnemen van het Summer Beach Volleyball Circuit in haar kalender versterkt de Nevobo de band met een grote groep breedtesporters.

Het Summer Beach Volleyball Circuit bestaat uit dertig losse beachvolleybaltoernooien, verdeeld over vijftien toernooiweekenden en elf verschillende locaties. Ieder weekend wordt het Summer Beach Volleyball Circuit op een andere locatie opgebouwd waardoor het een reizend circus is langs de Nederlandse kust. Het bureau Overal Zand B.V. organiseerde  de afgelopen jaren met succes dit circuit, mede door te focussen op lifestyle en beleving. De Nevobo bouwt verder op dit sterke imago, waarin de nadruk blijft liggen op de geweldige sfeer. 
 
De Nevobo organiseerde t/m dit jaar alleen de nationale beachvolleybalcompetitie, van de eredivisie t/m de derde divisie. Deze nationale competitie werd regelmatig op dezelfde locatie gespeeld als het Summer Beach Volleyball Circuit. 
 
Voorzitter Peter Sprenger van de Nevobo legt uit waarom het Summer Beach Volleyball Circuit wordt opgenomen in het ‘Volleybalhuis Nevobo’: “Met de overname van het Summer Beach Volleyball Circuit verrijkt de Nevobo haar aanbod. Er is een maatschappelijke trend gaande dat steeds meer mensen ‘ongebonden’ of incidenteel willen sporten. Door eigenaar te worden van het Summer Beach Volleyball Circuit kunnen wij alle mensen die interesse hebben om te volleyballen, onze leden én onze verenigingen nog beter bedienen.”
 
Sprenger vervolgt: “Ons doel is om impact te creëren en zo veel mogelijk mensen te laten genieten van volleybal. De afgelopen twee jaar is de populariteit van volleybal aanzienlijk toegenomen, mede dankzij de grote evenementen die we hebben georganiseerd en de daaraan gekoppelde breedtesportprojecten. Vanuit die kracht zetten we nu vol zelfvertrouwen deze stap.”
 
Imre van Leeuwen, de huidige organisator, voegt toe: “Het is goed voor de volleybalsport in Nederland en haar ontwikkeling dat de complete beachvolleybalkalender onder de vlag van de Nevobo komt. Dit zal zeker ook als katalysator voor de verdere groei van het beachvolleybal in Nederland werken. We zullen de Nevobo in het eerste jaar nog ondersteunen in de operationele organisatie, zodat een soepele overgang is gewaarborgd."

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn