In het voorjaar van 2013 vormde beachvolleybalster Sophie van Gestel met haar toenmalige partner Madelein Meppelink korte tijd het beste beachvolleybalteam ter wereld. Gedurende enkele maanden voerden ze de wereldranglijst aan. Na een pauze van een jaar, keerde Sophie begin november terug op het vertrouwde nest van Beachvolleybal Team Nederland. Vandaag is bekend geworden dat ze met Jantine van der Vlist gaat samenspelen.

Omdat haar vorige partner Madelein Meppelink inmiddels zeer succesvol samenspeelt met Marleen van Iersel, moest Van Gestel op zoek naar een nieuwe partner. Het klikte daarbij met Jantine van der Vlist, die het afgelopen jaar samenspeelde met Rimke Braakman. Braakman gaat het komend seizoen samenspelen met Jolien Sinnema.

"Ik ga met veel energie de winterperiode in, en kijk er erg naar uit met Sophie aan het team te gaan bouwen”, vertelt Jantine van der Vlist enthousiast. “We hebben nog nooit met elkaar aan dezelfde kant van het net gestaan en weten dus nog niet hoe we elkaar kunnen aanvullen in het veld. Dat wordt de komende maanden erg belangrijk. Maar buiten het veld voelt het nu alvast goed, dat is de eerste stap! Het zal geen eenvoudige klus worden maar we staan volledig achter onze keus een nieuw team te vormen en zijn bereid keihard te werken. Daarbij is Sophie een wereldspeelster en een mooi mens, laat die uitdaging maar komen!"

Het doel is om komend jaar te scoren op het WK. Dit toernooi vindt vanaf 26 juni plaats in eigen land. In 2015 start ook de kwalificatieperiode voor de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016. Van Gestel en Van der Vlist staan nu nog laag op de ranking. Het doel is om snel progressie te boeken en te stijgen op de ranking.

Bron: Foto: Sophie van Gestel op de Olympische Spelen in Londen (Foto: Ronald Hoogendoorn)

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn