Aankomend weekend wordt in Apeldoorn het startschot gegeven van de BetCity Eredivisie Beach. Als onderdeel van het Zeepkistenfestival zullen 24 Nederlandse beachvolleyballers per geslacht strijden om de felbegeerde titels. De tour kent dit jaar negen stops door heel het land.

Naast de spannende wedstrijden biedt het BetCity Eredivisie Beach-evenement in Apeldoorn ook een scala aan activiteiten voor het hele gezin, als onderdeel van het bruisende Zeepkistenfestival. Met entertainment voor kinderen en diverse foodtrucks is er tussen de wedstrijden door voor ieder wat wils.

Ongeslagen status Boehlé/Sengers in gevaar? 
Het mannentoernooi kent een brede top met veel teams die het elkaar lastig kunnen maken. Dirk Boehlé en Mees Sengers zijn als eerst geplaatst voor het toernooi in Apeldoorn. De twee kenden vorig jaar een ijzersterk seizoen, waarin ze iedere Eredivisiestop winnend af wisten te sluiten. Een nieuw seizoen betekent mogelijk ook nieuwe krachtsverhoudingen. Ruben Penninga en Thijmen Heemskerk vormen in Apeldoorn een gelegenheidsduo en is zeker een team om in de gaten te houden. Nederlands kampioen Sam van der Loo maakt zijn opwachting met zijn vaste partner Quinten Groenewold en is als derde gerankt. Ook de koningen uit Hilversum, Cain van Hal en Mart van Werkhoven, zullen in Apeldoorn aantreden. 

Bekhuis/Piersma weer bij elkaar
Bij de dames vormen Wies Bekhuis en Brecht Piersma in Apeldoorn weer een team. De twee kenden in het verleden al een succesvolle samenwerking, maar speelden vorig seizoen met andere partners. Nu de twee weer bij elkaar zijn, kunnen ze voorzichtig als titelfavoriet bestempeld worden. Grootste uitdagers zijn Kirsten Bröring/Emi van Driel en Mila Konink/ Desy Poiesz. Alle drie de teams van Beach Team Nederland zijn trainingspartners en kennen elkaar dus door en door.

Ga voor meer informatie, updates en het actuele wedstrijdschema naar eredivisiebeach.nl. 

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn