Toernooigegevens

Naam
NK Senioren
Datum
Vr 24 augustus 2018 - Zo 26 augustus 2018
Toelichting

DELA NK Beachvolleybal 2018 - Scheveningen 

24 t/m 26 augustus 2018

Concept wedstrijdschema en verplichte aanwezigheid spelers

  • Voor de duidelijkheid vermelden wij nogmaals dat beide spelers vrijdag én zaterdag verplicht aanwezig dienen te zijn bij de  Preliminary Inquiry én Technical Meeting!
  • Het concept wedstrijdschema is gepubliceerd op de website en zal vrijdag én zaterdag definitief vastgesteld worden tijdens de Technical Meeting!

Ranking

Voor de bepaling van de Ranking worden, over de periode sinds het vorige NK, de resultaten van de beste zes bij elkaar getelde toernooien genomen. De juiste rankingpunten worden maandag 20 augustus gepubliceerd bij de indeling. 

Programma 

Op vrijdag 24 augustus starten 24 teams die in de lijst van indeelde teams op plaats 9 en lager staan*. In acht poules van drie teams speelt ieder team 2 poulewedstrijden. De nummers 1 en 2 van iedere poule spelen vervolgens een plaatsingswedstrijd. De 8 winnaars van deze plaatsingswedstrijden plaatsen zich voor zaterdag. 

De teams op plaats 1 t/m 8 spelen niet op vrijdag, zij starten op zaterdag*. Verspreid over zaterdag en zondag zal een Double Elimination (DE16) schema worden gehanteerd.

Vrijdag 24 augustus: poulefase

9.30u-10.00u: Preliminary Inquiry, verplichting voor beide spe(e)l(st)ers om vóór 10.00u de inschrijflijst te tekenen

10.00u: Technical Meeting, verplichte aanwezigheid, vaststellen deelname en wedstrijdschema vrijdag

11.00u: Aanvang poulewedstrijden

 

Zaterdag 25 augustus: DE16 t/m ronde III en loser=7

8.00u-8.30u: Preliminary Inquiry, verplichting voor beide spe(e)l(st)ers om vóór 8.30u de inschrijflijst te tekenen

8.30u: Technical Meeting, verplichte aanwezigheid, vaststellen deelname en wedstrijdschema zaterdag + zondag

9.30u: aanvang wedstrijden

Zondag 26 augustus: DE16, kwartfinale loser=5 t/m finale

10.00u: aanvang wedstrijden

13.30u (V) en 14.30u (M) kleine finale 3e/4e plaats

16.00u (V) en 17.00u (M) NK Finale 1e/2e plaats

 

Deelname

Voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap worden teams uitgenodigd op basis van de volgende criteria (in volgorde en uiteraard indien ingeschreven):

1. indien van toepassing: teams die een wildcard toegekend hebben gekregen voor het NK door Organisator of Promotor

Indien wordt gespeeld in dezelfde samenstelling:

2. teams die sinds het vorige Nederlands kampioenschap een Eredivisietoernooi hebben gewonnen en hebben deelgenomen aan minimaal drie toernooien in de Eredivisie of Topdivisie;
3. het team dat in 2018 kampioen is geworden bij het Nationale Kampioenschap Jeugd Beach onder 21 jaar;
4. de titelhouder van het voorgaande seizoen (NK 2017)

5. Hierna worden de teams toegevoegd op basis van de beste zes bij elkaar getelde resultaten (Rankingpunten) van de spelers van een team, behaald tijdens toernooien in binnen- en buitenland sinds het NK 2017, 3 september 2017.

 

*De definitieve deelnemerslijst zal worden vastgesteld tijdens de Technical Meeting, na de Preliminary Inquiry waar teams zich aanmelden door hun handtekening op de inschrijflijst te zetten. Op vrijdag kunnen ook de reserveteams (seeding 33 en lager) zich aanmelden: wanneer geplaatste teams niet aanwezig zijn worden de aanwezige en aangemelde reserveteams op volgorde van seeding geplaatst. Op zaterdag gelden de op vrijdag uitgeschakelde teams als reserveteams en dan wordt er (indien nodig) middel loting bepaald welke "lucky losers" deelnemen. Uiteraard komen alleen de dan aanwezige, aangemelde teams die op vrijdag zijn uitgeschakeld hiervoor in aanmerking. Er zal dan eerst worden geloot tussen de 2 hoogst geseede vrijdag-teams die aanwezig zijn op zaterdagochtend. De winnaar van die 1e loting is geplaatst. Mochten er meer plaatsen beschikbaar zijn op zaterdag dan wordt deze loting herhaald en zal er geloot worden tussen de verliezer van de 1e loting en het op 2-na hoogst geseede team wat op vrijdag is uitgeschakeld (en aanwezig is). Dit wordt herhaald zolang er plaatsen beschikbaar zijn en teams aanwezig zijn die op vrijdag zijn uitgeschakeld. 

Het wedstrijdschema zal worden vastgesteld tijdens de Technical Meeting, o.b.v. de vastgestelde deelnemerslijst. Na de Technical Meeting zal het wedstrijdschema gepubliceerd worden.

 

Wedstrijdkleding DELA NK Beachvolleybal

Alle deelnemende teams ontvangen bij de aanmelding shirts/tops van de organisatie. Het is verplicht om deze kleding te dragen vanaf het moment dat je het veld betreedt om de wedstrijden te spelen.

De shirts/tops die je voor het NK ontvangt zijn gelijk aan de wedstrijdkleding in de eredivisie; als je dus in 2018 in de eredivisie gespeeld hebt raden we je sterk aan ook deze reeds ontvangen eredivisiekleding mee te nemen.

Locatiegegevens

Adres
Strandweg 4
2586 JK Scheveningen
Routeomschrijving