Toernooigegevens

Naam
NK Beachvolleybal
Datum
Vr 20 augustus 2021 - Zo 22 augustus 2021
Toelichting

Reserveteams zaterdag 21 augustus

De reserveteams zijn de verliezers van de kruiswedstrijden op vrijdag (16u en 17u). Deze teams hebben de mogelijkheid om zich zaterdagochtend uiterlijk om 9.00u aan te melden bij de wedstrijdleiding. Als er één of meer voor zaterdag geplaatste teams niet komen opdagen/zich voorafgaand aan hun eerste wedstrijd afmelden zal middels loting worden bepaald welk(e) van deze aanwezige en aangemelde reserveteam(s) de vrijgekomen plek(ken) zullen innemen. Alle aanwezige en aangemelde reserveteams hebben een gelijke kans in deze loting.

Wedstrijdschema

Het definitieve wedstrijdschema is gepubliceerd.

Op vrijdag zijn de deelnemende teams ingedeeld om te tellen, zie wedstrijdschema. Jullie tellen de wedstrijd in jullie eigen poule waarin je zelf niet speelt. Uitzondering hierop zijn de wedstrijden in het stadion (veld 1 en 2), op die velden zorgt de organisatie voor tellers.

Op zaterdag en zondag hoeven deelnemers niet te tellen, de organisatie zorgt voor tellers op alle velden.

Covid-19 

Deelnemers

Spelers, officials, wedstrijdleiding en vrijwilligers hoeven geen QR-code (vaccinatiebewijs) te laten zien en hoeven vooraf ook geen PCR-test uit te laten voeren.

Spelers die uitgeschakeld zijn worden publiek en kunnen bij de wedstrijdleiding gereserveerde kaartjes ophalen. Zij dienen dan wel een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatieve test te overhandigen.

Coaches/begeleiders

De gebruikelijke coaches/begeleiders hebben toegang tot het NK en dienen zich vooraf aan te melden bij Henk Steeghs (beach@nevobo.nl). Vermeldt bij aanmelding van welk team(s) de coach/begeleider is. 

Als hun team(s) uitgeschakeld zijn, dan worden ze publiek en kunnen bij de wedstrijdleiding gereserveerde kaartjes ophalen. Zij dienen dan wel een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatieve test te overhandigen.  

Publiek

Voor toegang tot het evenement is een legitimatie in combinatie met een vaccinatiebewijs, herstelbewijs en negatieve testbewijs verplicht. Dat houdt in:

  • Volledig gevaccineerd met een vaccin dat door het Europees Medicijn Agentschap (EMA) is goedgekeurd twee weken voor aanvang van het festival.
  • Een bewijs dat je minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona.
  • Een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor het festival. Zie: www.testenvoortoegang.org

Met bovenstaande mag tweederde van de capaciteit van het beachstadion gebruikt worden en hoeven bezoekers geen 1,5 meter afstand te houden. Iedereen heeft wel een vaste zitplaats.

Kaartjes kunnen hier besteld worden.

Preliminary Inquiry en Technical Meeting gaan niet door

In verband met Covid-19 organiseren wij dit jaar géén Preliminary Inquiry en Technical Meeting zodat we niet alle spelers(sters) tegelijk in een ruimte hebben.

 

Aanmelden en reserveteams vrijdag 20 augustus

Beide spelers/speelsters dienen zich uiterlijk 30 minuten voor aanvang van hun 1e wedstrijd te melden bij de wedstrijdleiding.

Vrijdag: reserveteams (seeding 33 en lager) kunnen zich vrijdagochtend uiterlijk 30 minuten voor aanvang toernooi te melden bij de wedstrijdleiding. Mits aanwezig en aangemeld kunnen zij deelnemen als er een team niet komt opdagen. Het reserveteam schuift dan in op de leeggekomen plek.

Programma 

Op vrijdag 20 augustus starten 24 teams die in de lijst van ingedeelde teams op plaats 9 en lager staan. In acht poules van drie teams speelt ieder team 2 poulewedstrijden. De nummers 1 en 2 van iedere poule spelen vervolgens een plaatsingswedstrijd. De 8 winnaars van deze plaatsingswedstrijden plaatsen zich voor zaterdag. 

De teams op plaats 1 t/m 8 in de lijst van ingedeelde teams starten op zaterdag. Verspreid over zaterdag en zondag zal een Double Elimination (DE16) schema worden gehanteerd.

Vrijdag 20 augustus: poulefase (nrs. 9 t/m 32)

Uiterlijk 30 minuten voor aanvang van je eerste wedstrijd dienen beide spe(e)l(st)ers de inschrijflijst te tekenen

10.30u: Aanvang poulewedstrijden

Zaterdag 21 augustus:  DE16 t/m ronde III / loser=7

Uiterlijk 30 minuten voor aanvang van je eerste wedstrijd dienen beide spe(e)l(st)ers de inschrijflijst te tekenen

9.30u: aanvang wedstrijden

Zondag 22 augustus: DE16, loser=5 t/m finale

9.00u: aanvang wedstrijden

14.00u (V) en 15.00u (M) kleine finale 3e/4e plaats

16.00u (V) en 17.00u (M) NK Finale 1e/2e plaats

Deelname

Deelname is alleen mogelijk voor spelers die zich op basis van de ranglijstpunten geplaatst hebben voor het NK en in Nederland woonachtig zijn (conform de Nederlandse wet).

Verder dienen spelers geregistreerd te zijn als basis lid van de Nevobo.

Voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap worden teams uitgenodigd op basis van de volgende criteria (in volgorde en uiteraard indien ingeschreven):

  • indien van toepassing: teams die een wildcard toegekend hebben gekregen voor het NK door Organisator of Promotor.

Indien wordt gespeeld in dezelfde samenstelling:

  • de titelhouder van het voorgaande seizoen (NK 2020);
  • teams die sinds het vorige Nederlands kampioenschap een Eredivisietoernooi hebben gewonnen en hebben deelgenomen aan minimaal drie toernooien in de Eredivisie of Topdivisie;
  • het team dat in 2021 kampioen is geworden bij het Nationale Kampioenschap Jeugd Beach onder 21 jaar;
  • Hierna worden de teams toegevoegd op basis van de beste zes bij elkaar getelde resultaten (Rankingpunten) van de spelers van een team, behaald tijdens toernooien in binnen- en buitenland in de seizoenen 2020 en 2021. Het resultaat van het NK Senioren 2020 wordt zoals gebruikelijk niet in deze berekening meegenomen, dit omdat de resultaten van een vorig NK te veel impact hebben op plaatsing voor een volgend NK.

Wedstrijdkleding NK Beachvolleybal

Wanneer je afgelopen seizoen in de Eredivisie gespeeld hebt, dan heb je per persoon 2 singlets/tops ontvangen. Deze dien je mee te nemen om in te spelen tijdens het NK. Wanneer je nog niet in de Eredivisie gespeeld hebt dit jaar, dan krijg je als je op vrijdag speelt voorafgaand aan je wedstrijd  1 setje shirts/tops. Als je 1e of 2e in je poule wordt krijg je voor de plaatsingswedstrijd (16/17 uur) een tweede setje (andere kleur).

Op zaterdag krijgen alleen die spelers/speelsters singlets/tops die nog niet in de Eredivisie hebben gespeeld en niet op vrijdag hebben gespeeld. 

Het is verplicht om deze kleding te dragen vanaf het moment dat je het veld betreedt om de wedstrijden te spelen.

Locatiegegevens

Adres
Strandweg 4
2586 JK Scheveningen
Routeomschrijving