Toernooigegevens

Naam
Nightwatch NK Beachvolleybal
Datum
Vr 12 augustus 2022 - Zo 14 augustus 2022
Toelichting

NK Beachvolleybal 12 t/m 14 augustus 2022 Scheveningen

Definitieve indeling en BTN-teams

In het belang van het beachvolleybal in Nederland gaan wij tijdens het NK Senioren proberen zoveel mogelijk BTN-teams op het NK te krijgen.

Bij de heren zijn 2 BTN-teams die deelnemen aan het kwalificatietoernooi Elite 16 in Hamburg en zij spelen op woensdag hun wedstrijd. Verder is er 1 BTN-team dat op donderdag en  vrijdag hun poulewedstrijden in het hoofdtoernooi Elite 16 in Hamburg speelt. Deze 3 BTN-teams worden meegenomen in het maken van de definitieve indeling op donderdag 15.00 uur.

Als BTN-teams niet terugkomen, dan schuiven de lucky losers het Hoofdtoernooi in op positie, 14, 15 en 16. In het Hoofdtoernooi wordt seeding 4 dan seeding 1, seeding 5 wordt seeding 2, etc.   

Bij de dames neemt 1 BTN-team aan het kwalificatietoernooi Elite 16 Hamburg en ook zij spelen hun wedstrijd op woensdag. Dit team wordt meegenomen bij het maken van de definitieve indeling op donderdag 15.00 uur. Mocht het team niet terugkomen, dan zullen de teams hier ook doorgeschoven worden zoals bij de heren het geval is. Update 11-8-22: Van Driel, M/Piersma, E heeft zich afgemeld voor het NK, de teams zijn doorgeschoven.

Uiterlijk vrijdagmiddag wordt duidelijk welke BTN-teams terugkomen naar Nederland om aan het NK Senioren deel te nemen.

Wellicht goed om te weten dat de deadline om een team uit te schrijven en/of een spelerswissel door te voeren donderdag 15.00 uur is.    

Concept wedstrijdschema

Het concept wedstrijdschema is gepubliceerd. 

Deelname

Deelname is alleen mogelijk voor spelers die zich op basis van de ranglijstpunten geplaatst hebben voor het NK en in Nederland woonachtig zijn (conform de Nederlandse wet).

Verder dienen spelers geregistreerd te zijn als basis lid van de Nevobo.

Voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap worden teams uitgenodigd op basis van de volgende criteria (in volgorde en uiteraard indien ingeschreven):

  • indien van toepassing: teams die een wildcard toegekend hebben gekregen voor het NK door Organisator of Promotor.

Indien wordt gespeeld in dezelfde samenstelling:

  • de titelhouder van het voorgaande seizoen (NK 2021);
  • teams die sinds het vorige Nederlands kampioenschap een Eredivisietoernooi hebben gewonnen en hebben deelgenomen aan minimaal drie toernooien in de Eredivisie of Topdivisie;
  • het team dat in 2022 kampioen is geworden bij het Nationale Kampioenschap Jeugd Beach onder 21 jaar;
  • Hierna worden de teams toegevoegd op basis van de beste zes bij elkaar getelde resultaten (Rankingpunten) van de spelers van een team, behaald tijdens toernooien in binnen- en buitenland sinds het NK Seniore 2021. Het resultaat van het NK Senioren 2021 wordt zoals gebruikelijk niet in deze berekening meegenomen, dit omdat de resultaten van een vorig NK te veel impact hebben op plaatsing voor een volgend NK.

Aanmelden en reserveteams vrijdag 12 augustus

Beide spelers/speelsters dienen zich uiterlijk 50 minuten voor aanvang van hun 1e wedstrijd te melden bij de wedstrijdleiding. Voor teams die 's ochtends eerst ingedeeld zijn om te tellen geldt dat zij uiterlijk 15 minuten voor aanvang van de te tellen wedstrijd aanwezig dienen te zijn.

Reserveteams (seeding 33 en lager) kunnen zich ’s ochtends tot 1 uur voor aanvang van de eerste wedstrijden melden bij de wedstrijdleiding voor als er een team niet komt opdagen. Het hoogst geseede (en aanwezige/aangemelde) reserveteam schuift dan in op de leeggekomen plek. Ook bij eventuele meerdere plekken is de seeding bepalend voor de volgorde waarin teams de leeggekomen plekken innemen.

Reserveteams zaterdag 13 augustus

De reserveteams zijn de verliezers van de kruiswedstrijden op vrijdag (16.00 uur en 17.00 uur). Indien op vrijdag na afloop van de kruiswedstrijden blijkt dat - door de resultaten bij Elite-16 Hamburg - 1 of 2 extra plekken beschikbaar zijn op zaterdag dan zal zsm de lucky-loser-loting plaatsvinden voor het invullen van deze plekken.

Sowieso hebben de (overige) reserveteams de mogelijkheid om zich zaterdagochtend uiterlijk om 9.00 uur aan te melden bij de wedstrijdleiding. Als er één of meer voor zaterdag geplaatste teams niet komen opdagen/zich voorafgaand aan hun eerste wedstrijd afmelden zal middels loting worden bepaald welk(e) “lucky losers” van deze aanwezige en aangemelde reserveteam(s) de vrijgekomen plek(ken) zullen innemen. Uiteraard komen alleen de aanwezige en aangemelde teams die op vrijdag in de kruiswedstrijden zijn uitgeschakeld hiervoor in aanmerking.

Procedure loting lucky loser

Bij toernooien/evenementen zoals bijvoorbeeld een Nederlands Kampioenschap kan het voorkomen dat er reserveteams benoemd dienen te worden die een leeggekomen plek in het vervolg van het wedstrijdschema kunnen innemen bij een 'no show' of een last-minute afmelding. We noemen dit “lucky loser”.

Procedure loting lucky loser:

  1. Teams die op vrijdag de kruiswedstrijd (16/17u) verloren hebben komen in aanmerking voor deelname op zaterdag als 'lucky loser'.
  2. Beide spelers/speelsters van het aangemelde team dienen aanwezig te zijn bij de loting.
  3. De 2 teams met de op dat moment hoogste seeding worden als eerste geloot. Winnaar van deze loting is ingeloot. NB. Het betreft dus niet per definitie de seeding die het team had bij aanvang van het NK, door goede resultaten kan een team met een lage seeding een hogere seeding hebben overgenomen op vrijdag.
  4. Verliezer van de eerste loting komt opnieuw in de lotingpot samen met het eerstvolgende team o.b.v. de dan actuele seeding.

Preliminary Inquiry (PI) en Technical Meeting (TM)

In verband met Covid-19 hebben wij vorig jaar geen PI en TM georganiseerd. Deelnemers en officials hebben aangegeven dit als prettig te hebben ervaren.

Wij organiseren daarom ook dit jaar géén Preliminary Inquiry en Technical Meeting. Deelnemende teams kunnen zich - net als in de eredivisie - tot uiterlijk 50 minuten voorafgaand aan hun 1e wedstrijd aanmelden bij de wedstrijdleiding.

Programma 

Op vrijdag 12 augustus starten 24 teams die in de lijst van ingedeelde teams op plaats 9 en lager staan. In acht poules van drie teams speelt ieder team 2 poulewedstrijden. De nummers 1 en 2 van iedere poule spelen vervolgens een plaatsingswedstrijd. De 8 winnaars van deze plaatsingswedstrijden plaatsen zich voor zaterdag. 

De teams op plaats 1 t/m 8 in de lijst van ingedeelde teams starten op zaterdag. Verspreid over zaterdag en zondag zal een Double Elimination (DE16) schema worden gehanteerd.

Vrijdag 12 augustus: poulefase (nrs. 9 t/m 32)

Uiterlijk 50 minuten voor aanvang van jullie eerste wedstrijd dienen beide spelers/speelsters de inschrijflijst te tekenen. Teams die moeten tellen kunnen zich tot uiterlijk 15 minuten voor aanvang van de te tellen wedstrijd aanmelden.

10.30u: Aanvang poulewedstrijden

Zaterdag 13 augustus:  DE16 t/m ronde III / loser=7

Uiterlijk 50 minuten voor aanvang van jullie eerste wedstrijd dienen beide spelers/speelsters de inschrijflijst te tekenen.

9.30u: aanvang wedstrijden

Zondag 14 augustus: DE16, loser=5 t/m finale

9.00u: aanvang wedstrijden

14.00u (vrouwen) en 15.00u (mannen) kleine finale 3e/4e plaats

16.00u (vrouwen) en 17.00u (mannen) NK Finale 1e/2e plaats

Tellers

Op vrijdag zijn de deelnemende teams ingedeeld om te tellen, zie wedstrijdschema. Jouw team telt de wedstrijd die gespeeld wordt tussen de 2 andere teams in jullie eigen poule.

Op zaterdag en zondag hoeven deelnemers niet te tellen, de organisatie zorgt voor tellers op alle velden.

Wedstrijdkleding NK Beachvolleybal

Wanneer je afgelopen seizoen in de Eredivisie gespeeld hebt, dan heb je per persoon 2 singlets/tops ontvangen. Deze dien je mee te nemen om in te spelen tijdens het NK. Wanneer je nog niet in de Eredivisie gespeeld hebt dit jaar, dan dien je op vrijdag in je zelf meegebracht uniform tenue te spelen. Op zaterdag krijgen alleen die spelers(sters) singlets/tops die nog niet in de Eredivisie hebben gespeeld.

Het is verplicht om deze kleding te dragen vanaf het moment dat je het veld betreedt om de wedstrijden te spelen.

Locatiegegevens

Adres
Strandweg 4
2586 JK Scheveningen
Routeomschrijving
Live

19.30 uur: Nederland - Duitsland (oefeninterland)

Kijk hier mee!

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×